NEMA ODMORA DOK TRAJE BITKA ZA PANTOVČAK

VASINA NAREDBA HDZ-ovcima 'Ma kakvo skijanje?! Oni koji su otišli neka se odmah vrate!'

Zagreb, 040115.Crveni spust Sljeme.Poznati na utrci zenskog saloma Audi FIS Ski World Cup Vip Snow Queen Trophy 2015. na Sljemenu.Na fotografiji: Milijan Brkic.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

Ma kakvo skijanje?! Nema skijanja za hadezeovce ove godine! Ovima što su otišli u planine poručite da se odmah vrate! Izbori su jednom u pet godina, o čemu razgovaramo?! – zgražao se glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić što mu uopće postavljaju takva pitanja dok su u ponedjeljak u Središnjici HDZ-a prvo vodeći hadezeovci i šefovi županijskih organizacija između sebe, a potom i na zajedničkom sastanku s koalicijskim partnerima dogovarali strategiju djelovanja u završnici predsjedničke kampanjem, piše Slobodna Dalmacija .

U HDZ-u i te kako imaju razloga za zadovoljstvo nakon prvoga kruga, a dodatno ih je osokolilo i jučer objavljeno istraživanje CRODemoskopa prema kojem imaju najveću potporu od 29,3 posto, što je za 2,6 posto više više nego u prosincu.

To je uvjerljivo najbolji rezultat stranke Tomislava Karamarka u posljednjih nekoliko godina. Uoči drugog kruga izbora 11. siječnja, mobilizirali su apsolutno sve svoje unutarstranačke snage, ništa ne prepuštajući slučaju, pa tako ni glasove u susjednoj BiH gdje biračima tradicionalno naklonjenima HDZ-u nude besplatan autobusni prijevoz do biračkih mjesta. Brkić je s članovima Izbornog stožera bosanskohercegovačkog HDZ-a dogovorio besplatan autobusni prijevoz birača prema konzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, a za Mostar i Sarajevo osigurane su i posebne linije za prijevoz iz rubnih dijelova grada.

Domoljubni stožer

U funkciji HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje u Zagrebu je ovaj vikend formirano tobože nadstranačko tijelo „Domoljubni stožer“ koje ima zadaću motivirati „članove braniteljskih, zavičajnih, sportskih, kulturnih, studentskih i drugih organizacija u državi i inozemstvu“ kao i „intelektualce i sve one kojima je Hrvatska na srcu“ da 11. siječnja daju glas Kolindi Grabar. Na osnivačkom skupu „Domoljubnog stožera“ u zagrebačkom prigradskom naselju Sesvetama pojavili su se uglavnom HDZ-ovci, kao i simpatizeri Milana Kujundžića s Davorom Domazetom Lošom na čelu, povjesničar Josip Jurčević te ljudi iz Izbornog stožera HDZ-ove kandidatkinje s Mirom Kovačem na čelu koji je održao i govor.

Dok je s jedne strane na svakom koraku vidljiv snažan stranački “tsunami” aktivnosti na postrojavanju HDZ-ovih pristaša, čini se kako s druge strane - Iblerov trg spava.

- Potpuno ste u zabludi. Cijela stranka je u punom pogonu. Naši birači nisu kao birači HDZ-a, ne možemo ih uzeti za ručicu i odvesti na birališta, niti im možemo zaprijetiti da ne idu na skijanje. Ali, vjerujte, stranka radi 24 sata, u to ćete se uvjeriti kad u nedjelju pobijedi Ivo Josipović – uvjerava nas visoki dužnosnik s Iblerova trga. U SDP-u priznaju da su pojačali terenski rad nakon prvoga kruga, koji ih je “razbudio”, a razbudio se i premijer Zoran Milanović.

Zadnji put vas vadim

Zanimljivo je također da je dio lijevih birača odlučio prekinuti apstinenciju i izići na nedjeljne izbore ne zbog rada SDP-a, nego zbog pojačane aktivnosti HDZ-a te prije svega zbog nekoliko šovinističkih poruka koje su zaredale prošli tjedan od strane HDZ-ovih simpatizera i članova, makar ih je Središnjica osudila.

- Aj dobro, ipak ću 11. siječnja izići na izbore. Ali, to je zadnji put da vas vadim iz govana! – jedna je od poruka SDP-ovih i Josipovićevih birača koje se ovaj tjedan šire u velikom broju na društvenim mrežama. Josipović je nakon dvije godine otvorenog sukoba uspio sklopiti i izborno primirje s Miloradom Pupovcem, predsjednikom SNV-a, a u srijedu mu je podrška stigla iz Građanske inicijative “Kišobran” u koju je uključeno 40-ak udruga. Oni organiziraju skup podrške u četvrtak u Zagrebu gdje će na Europskom trgu zasvirati sastavi “Vatra” i “Psihomodo Pop”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:32