POSAO PREKO VEZE

'VAŠA EKSELENCIJO, PODNESITE OSTAVKU!' HDZ zatražio Vrbošićevu ostavku

 Arhiva CROPIX

OSIJEK - Osječki HDZ pozvao je predsjednika Gradskog vijeća Josipa Vrbošića da podnese ostavku na ovu dužnost ili će oni u suprotnom pokrenuti zahtjev za njegovu smjenu. Razlog nepotizam.

Kako je Jutarnji ovog tjedna pisao, Vrbošić je nedavno iz HSLS-a prešao u HDSSB, a par dana nakon toga u javnost je procurilo kako su mu u međuvremenu u gradskoj tvrtki Vodovod posao dobila dva člana obitelji - brat i snaha, dok mu je sin kao odvjetnik s Vodovodom sklopio ugovor o zastupanju u pravnim poslovima.

- Vaša ekselencijo, podnesite ostavku! - poručio je predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić ironizirajući s činjenicom da je Vrbošić prije povratka u Osijek bio dugogodišnji hrvatske veleposlanik u BiH.

Ovaj uglednI sveučilišni profesor prije četiri godine bio je kandidat SDP-a i HSLS-a za gradonačelnika Osijeka, zahvaljujući čemu je i ušao u Gradsko vijeće, a onda je prošle godine pomogao HDSSB-u održati većinu u Vijeću za što je nagrađen dužnosti predsjednika Vijeća, što mu je donijelo i trostruko veću vijećničku naknadu.

Tada mu je snaha dobila posao u Vodovodu, a sin ugovor s ovom tvrtkom. Nedavno je i "ozakonio" svoju vezu s Glavaševom strankom, a paralelno s tim u Vodovodu mu je zaposlen i brat.

Vrbošić: 'HDSSB sam prepoznao još prije osam godina'

Novopečeni HDSSB-ovac Josip Vrbošić u nedjelju se pokušao obraniti od optužbi za nepotizam, a nakon što je osječki HDZ od njega zatražio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća. S obzirom da je činjenica kako su mu snaha i brat dobili posao u gradskoj tvrtki Vodovod, a sin ugovor o suradnji s istom tom tvrtkom, Vrbošić nije ni pokušao to demantirati.

Rekao je kako mu je snaha posao u Vodovodu dobila prije godinu dana, kada je on bio član HSLS-a, ali da sve donedavno to nikome nije smetalo. Za brata je ponovio kako je riječ o čovjeku s dugogodišnjim iskustvom u medijima i radu s medijima te da mu nije mogao reći da ne bi smio raditi u Vodovodu, samo zato što je njegov brat.

Što se tiče njegove odluke da se učlani u Glavaševu stranku, Vrbošić je prosvijetlio javnost riječima kako je još 2005. godine u programu udruge HDSSB pronašao mnoštvo dodirnih točaka sa svojim osobnim stavovima.

No, eto trebalo je proći punih osam godina da "ozakoni" te dodirne točke, a da mu u međuvremenu nije to nije smetalo i da bude SDP-ov gradonačelnički kandidat. Bilo kako bilo, HDSSB-ovci odbacuju optužbe da je u ovom slučaju riječ o nepotizmu, pri čemu Vladimir Šišljagić posjeća kako je Vrbošić bivši veleposlanik te ugledni Osječanin i sveučilišni profesor. Direktor Vodovoda Ljubomir Novoselić je pak javnost izvijestio da je s Vrbošićevoim bratom Brankom sve dogovorio još u prosincu nakon što mu je dotadašnji voditelj odjela za suradnju s medijima te marketing Alen Prnjat najavio odlazak.

- Nikada nije bilo nikakve intervencije, a ja imam pravo birati svoje suradnike - rekao je Novoselić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:37