ČAČIĆ ODRŽAO 'MOTIVACIJSKI' GOVOR NA PROMOCIJI

'Varaždin je među najneobrazovanijim gradovima u Hrvatskoj, koja je jedna od najneobrazovanijih zemljama u Europi'

Svečane promocije diplomanata obično su prava prilika za motivacijske i optimistične govore, no ne i ako ste Radimir Čačić
Varazdin, 250512.Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Cacic nazocio je promociji studenata na Veleucilistu u Varazdinu. Cacic je naglasio u svom obracanju studentima da je Varazdin i Varazdinska zupanija najneobrazovanija u Hrvatskoj, a Hrvatska u Europi.Na slici: Cacic govori studentima na promociji.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Svečane promocije diplomanata na fakultetima i ostalim visokim učilištima obično su prava prilika za motivacijske i optimistične govore no ne i ako ste Radimir Čačić . Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva diplomantima Varaždinskog veleučilišta poručio je da žive u županiji i gradu koji su među najneobrazovanijima u Hrvatskoj, a iskoristio je priliku i za obračun sa nekadašnjim „zakletim neprijateljem“, bivšim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

- Na žalost, ovaj grad i ova županija još uvijek su među najneobrazovanijima u Hrvatskoj, a Hrvatska je među najneobrazovanijim zemljama u Europi. To su još uvijek činjenice i sve snage moraju se uložiti u to da se takva situacija promijeni - poručio je u svom „motivacijskom“ govoru diplomantima VELV-a Čačić.

Poručio je i da Varaždin mora imati sveučilište na čemu je radio u vrijeme kada je bio župan Varaždinske županije no tada ga je u tome, naglasio je, opstruirala bivša gradska vlast u Varaždinu na čelu sa Ivanom Čehokom.

- Grad je učinio baš sve da opstruira naš dogovor sa jednim stranim sveučilištem o osnivanju regionalnog europskog sveučilišta u Varaždinu. Sada ipak imamo priliku realizirati taj projekt jer sada imamo cijelu vertikalu, i grad i županiju i državu, koji će stati iza tog projekta. Sveučilište u Varaždinu nam je svima cilj - poručio je Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:41