APEL HSS-ovaca

VAPAJ IZ SISKA 'Milanoviću, presijeci stvar i raspiši izbore, županiju se ne može voditi iz zatvora'

 Mate Piškor/CROPIX

SISAK - Pozivamo premijera Zorana Milanovića da raspiše nove izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji jer on jedini to može! Pozivamo i koalicijske partnere aktualne županijske vlasti da napuste koaliciju i da prestanu podržavati aktualnu županicu jer na taj način podržavaju i kriminal koji se dogodio u Sisačko-moslavačkoj županiji. Rekli su ovo članovi Kluba vijećnika Hrvatske seljačke stranke u Skupštini Sisačko-moslavačke županije na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u povodu činjenice da je aktualnoj županici Marini Lovrić Merzel produljen pritvor za još dva mjeseca i proširena je istraga za počinjena kaznena djela u njezinom prvom mandatu.

- S obzirom da smo jedna od najsiromašnijih županija, nedopustivo je da u ovo vrijeme teške ekonomske krize županica iz pritvora u Remetincu vodi županiju, jer se zamjenik županice, prema zakonu, dužan pridržavati 'uputa županice'. U svakoj normalnoj i uređenoj državi, dužnosnik bi sam podnio ostavku, odavno, a u Lijepoj našoj može sjediti u istražnom zatvoru, za to primati plaću i još imati 14 savjetnika koji ga savjetuju i za to primaju debelu naknadu, a narod kopa po kantama za smeće, ističu HSS-ovci.

Predsjednik Kluba vijećnika HSS-a dr. Miroslav Petračić kaže kako dožupan Vahovec, koji je iz zatvora od županice imenovan da je zamjenjuje, očito očekuje da prođe zakonski rok od dvije godine od izbora kada on može zamijeniti sadašnju županicu bez novih izbora. Napomenuo je kako nije prirodno da se sjednice županijske skupštine održavaju, a da na njima nije nazočna županica Sisačko-moslavačke županije, koja je to po Statutu županije i Poslovniku o radu Skupštine, dužna.

Također je izjavio da je zakonski rok za podnošenje izvješća o radu županice do 1. rujna za proteklu godinu, a navedeno izvješće ne može podnositi zamjenik županice, nego županica sama, koja to, očigledno neće biti u mogućnosti učiniti. HSS-ovci ponovljeno traže od premijera da presiječe ovu situaciju, jer Sisačko-moslavačka županija nije kriminalna organizacija da se može voditi iz Remetinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:47