PAD ISPOD NULE

VAKULINA VREMENSKA PROGNOZA 'Ovako hladnog jutra nije bilo od prošle zime, a sutra će biti još hladnije!'

Zagreb, 151210.Tresnjevacki plac.Temperature koje su ovih dana ispod nule najteze podnose kumice na placu koje bez obzira na vrijeme moraju prodavati svoju robu.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Kao što se i prognoziralo, jučerašnje razvedravanje u većini Hrvatske, slabljenje vjetra i zadržavanje još relativno hladnog zraka prouzročili su da današnje jutro u mnogim mjestima bude hladnije od prošlih, piše HRT, pa je tako u zagrebačkom Maksimiru izmjeren -1°C.

Štoviše, ponegdje ovako hladno nije bilo još od proljeća, pa i prošle zime, primjerice, na meteorološkoj postaji DHMZ-a na splitskom Marjanu niža temperatura od jutrošnjih 6 °C posljednji je puta bila 25. ožujka, a u zagrebačkome Maksimiru još 1. veljače.

Tijekom dana će biti barem djelomice sunčano. Najoblačnije, samo ponegdje uz mogućnost slabe oborine, bit će u istočnoj Hrvatskoj, najdulje u Podunavlju. Najviša temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu od 10 do 15 °C.

Sljedeća noć i jutro u većini će krajeva biti još hladniji od prošlih, pri čemu će u nizinama unutrašnjosti biti magle, a do kraja tjedna najavljene su i ponovna južina te mjestimična kiša, piše HRT,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:35