TU BRACO I SEKA ŠEFUJU

Usvojen proračun Grada Splita, pola milijuna kuna ide za križ na Marjanu. Kerum: Bolje nam je nego Italiji i Grčkoj

Split, 021211.Danas je na splitskom kotaru Mejasi polozen kamen temeljac za najveci trgovacki centar u Dalmaciji, Mill of Split, investitora Tulipan grupe. Kamen temeljac polozio je gradonacelnik Splita Zeljko Kerum zajedno sa clanom uprave Tulipan grupe, Jurgenom Steineckom i njegovim suradnicima.Na fotografiji gradonacelnik Splita Zeljko kerum daje izjavu za novinare.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todoric / CROPIX

SPLIT - Gospodine Čepo, preispitajte sebe i poštujete poslovnike, krenulo je oštro Gradsko vijeće Splita odgovorom Nevenke Bečić reakciju Gojka Čepe (SDP), piše Slobodna Dalmacija.

Naime, prvo je bio iznesen prijedlog programa održavanja uređenog građevinskog zemljišta, a Mirko Ramljak i Tomislav Gojo (HDZ) podnijeli su amandmane koji su prihvaćeni većinom ruku.

Potom je Gojko Čepo kazao: - Jasno je da ste za ove amandmane znali unaprijed u dogovoru s HDZ-om. Hoćemo li to morati trpiti i idućih nekoliko točaka?!, pitao je Čepo.

Još nekim vijećnicima je Bečić poručila da se ponašaju kako treba i da kada oni budu vodili Sjednicu, da je vode kako predlažu...

Na rasporedu je između ostalog i izglasavanje proračuna. Gradonačelnik Željko Kerum, koji je nazočan na sjednici, predložio je proračun od 871 milijuna kuna.

- Nerealno je pričati o gospodarskom oporavku. Nema investicija i banaka da ih prate.

Svatko tko je sudjelovao u radu neke firme zna da je danas vrijeme za smanjenje troškova i čekanje nekih boljih vremena. Kod banke nećeš dobiti novac da bi u nešto investirao.

Firma koja jedina proizvodi cement na ovom području, ugasila je peći jer se ništa ne radi, jer ni jedan neće sam sebi uništiti firmu. Trebali bi biti realni i korektni. Ne možemo nešto na silu. Situacija je takva da se ne može razmišljati o gospodarskom razvoju ako je sve stalo. Nije samo u Splitu nego u Americi, Europi... Pričati o nerealnom je suvišno, kazao je gradonačelnik Željko Kerum.

Ne morate biti nagli i agresivni. Hrvatska je puno boljoj situaciji nego visokorazvijene zemlje kao Italija i Grčka, dopunio je Kerum, piše Slobodna Dalmacija.

Prijedlog proračuna za 2012. godinu usvojen je s većinom glasova vijećnika.

Pola milijuna kuna za križ

Luka Podrug podsjetio je na ideju o križu na vrhu Marjanu i iznio povijest prvog postavljanja križa, koji je srušen 1917. godine.

Zatražio je da se prihvati prijedlog amandmana i iznos o simboličnih 500 tisuća kuna za križ iz proračuna, a ostalo ako bi trebalo išlo preko donatora. I gradonačelnik Kerum, kao i neki vijećnici su prihvatili prijedlog.

Amandman je jednoglasno prihvaćen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:49