BORBA S KORUPCIJOM

USKOK podigao optužnicu protiv Milkovića i Pacaka: Primili mito od najmanje 7.464.401 kuna

USKOK će predložiti da se optuženicima tijekom kaznenog postupka oduzime protupravno stečena imovina
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - USKOK je danas pred Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Bojana Milkovića, suspendiranog glavnog izvršnog direktora Ine i bivšeg direktora Crosca, i Miroslava Pacaka, bivšeg voditelja remonta platformi u Croscu u kojoj ih se tereti za počinjenje kaznenih djela primanja mita, primanja mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja isprava, prioćio je USKOK na svojim internetskim stranicama navodeći samo inicijale optuženika.

Prema USKOKO-ovoj optužnici Milkoviću i Pacaku stavlja na teret da su, od početka siječnja 2002. do kraja prosinca 2009. godine, u Zagrebu i Slavonskom Brodu , uvjetovali dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima davanjem mita u iznosu od 5 ili 10 posto od neto vrijednosti ukupno izvedenih radova.

Prvookrivljeni Milković je 2002. od jednog trgovačkog društva u više navrata primio zahtijevani iznos od najmanje 300 tisuća kuna.

Obojica su od listopada 2003. do prosinca 2009. u više navrata od odgovornih osoba trgovačkih društava koja su bila izvođači ugovorenih poslova, u zajedničku korist primili zahtijevani iznos od najmanje 7.464.401 kuna . Osim novčane dobiti Milković je kao nagradu za ugovorene poslove, dobio skupocjeni mobitel i umjetničku sliku.

USKOK će predložiti da se optuženicima tijekom kaznenog postupka oduzime protupravno stečena imovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 23:17