AFERA ZORRO OSVETNIK

USKOK će ispitati Šeksa zbog izjave o Sanaderu! Sumnjaju da je vidio tajni iskaz

• Srpanj: Sanader je u USKOK-u rekao da nije došao kao Zorro osvetnik. • Rujan: Potpredsjednik Sabora je izjavio da je Sanader Zorro osvetnik

ZAGREB - Zbog korištenja izraza “Zorro osvetnik” koji se odnosio na Ivu Sanadera, njegov prijašnji stranački kolega Vladimir Šeks biti će pozvan na ispitivanje u USKOK , neslužbeno doznaje Jutarnji list.

U tužiteljstvu, naime, smatraju kako postoji sumnja da je Šeks, izjavivši 12. rujna kako je “Sanader jedan od osnovnih neprijatelja HDZ-a koji dolazi kao Zorro osvetnik”, pokazao da je upoznat sa sadržajem prve obrane bivšeg premijera, s kojom nije smio biti upoznat jer je ona tajna.

Sanader je sredinom srpnja, nakon izručenja iz Austrije u obrani u slučaju Fimi Medije Uskokovim isttražiteljicama između ostaloga rekao kako “nije došao kao Zorro osvetnik”, nego da kaže kako je bilo. Mogućnost da je Vladimir Šeks, nakon što su mediji objavili famozni iskaz bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević, isti izraz upotrijebio slučajno, minimalna je. U takvu mogućnost ne vjeruju ni u DORH-u.

Upućeni u cijelokupna zbivanja Šeksove riječi shvatiti su i kao svojevrsno upozorenje glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu, da mu rezultati njihovih tajnih istraga nisu nikakva tajna, te da i dalje kontrolira hrvatsko pravosuđe. Istodobno, ono što je Šeks kazao može ići i u korist obrane. Sanaderovi odvjetnici svakako mogli bi izjave potpredsjednika Sabora shvatiti kao i stanovitu potvrdu njihovih teza da je Ivo Snader zapravo izvrgnut političkom progonu. To naravno nije istina, ali može poslužiti kao jedan od pravaca u strategiji obrane.

Mnogi smatraju kako je Šeks time jasno poručio Sanaderu i njegovim odvjetnicima da je upoznat s tijekom istraga protiv njega, pa makar one bile i tajne. A time i da se sve odvija pod njegovim “nadzorom”.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35