SUTRA OSJETNO SVJEŽIJE

Upozorenje: Središnju Hrvatsku do kraja dana može pogoditi snažno nevrijeme s tučom!

Narančasti alarm za središnju Hrvatsku popodne je izdala mreža europskih meteoroloških službi
 meteoalarm.info

Mreža europskih meteoroloških službi je u 13 sati i 40 minuta oglasila je narančastu opasnost za sjeverozapadnu Hrvatsku. To znači da bi taj dio Hrvatske u sljedećih nekoliko sati moglo zadesiti snažno grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnim pljuskovima i tučom. Takvo nevrijeme može prouzročiti materijalnu štetu i biti opasno po ljude. Osim sjeverozapadne Hrvatske narančasti alarm je oglašen i za dio Slovenije, Austrije, Mađarske i Češke.

Meteo alarm izdaje upozorenja o vremenskim prilikama u četiri boje - crvena naznačuje najveću opasnost od vremenskih neprilika, slijede narančasta i žuta, a zelena znači da se opasno vrijeme ne očekuje.

Državni hidrometerološki zavod je u 13 sati također izdao posebno upozorenje da su u Hrvatskom zagorju, Međimurju, zapadnoj Slavoniji i Podravini uz jak razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina koji ponegdje mogu biti i jače izraženi (praćeni jakim vjetrom, lokalno obilnijom kišom, a moguća je i tuča). Prognostičari su još jučer najavili kako će u sljedećih nekoliko dana temperatura pasti za više od deset stupnjeva.

Nevrijeme je prošlu noć snažno udarilo njemačku saveznu državu Baden-Württemberg gdje su dvije osobe poginule. Pričinjena je velika materijalna šteta. Slično je prošao i dio Austrije a veliki broj stanovnika je ostao bez električne energije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:26