POBIJEDILI NA NATJEČAJU

UNOSAN POSAO HEP-a U SLOVENIJI Sljedeće će tri godine Ljubljanu opskrbljivati električnom energijom

 Marko Miscevic / CROPIX;

Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je u srijedu da je dala najpovoljniju ponudu na natječaju za opskrbu električnom energijom grada Ljubljane, ne izlazeći pritom s nikakvih drugim detaljima do službenog okončana samog natječaja.

Prema neslužbenim informacijama, HEP je dao najpovoljniju ponudu na natječaju za nabavu 270 gigavatsati (GWh) električne energije za grad Ljubljanu, ukupne procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura za tri godine, a između pet ponuđača, među kojima je bio i slovenski Petrol.

Iz HEP-a se nije mogla dobiti službena potvrda tih informacija, uz napomenu da sam natječaj još nije završen i da treba čekati odluku o odabiru.

"U ovom trenutku, nažalost, sve do službenog okončanja natječajnog postupka i pripreme potpisivanja ugovora, još uvijek ne možemo detaljnije komentirati ovaj natječaj", navode iz HEP-a.

Dodaju kako su sretni zbog činjenice da su bili konkurentni na jednom važnom međunarodnom natječaju. "To potvrđuje naše sve kvalitetnije poslovanje, našu snagu i snažnu prodajnu infrastrukturu te odlučnost za širenje u regiji", kažu u HEP-u.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ističe kako je to tek početak velikog investicijskog ciklusa HEP-a te podsjeća kako već nekoliko godina inzistira na širenju poslovanja HEP-a na regionalna tržišta te kako rezultati toga rada sada postaju i vidljivi.

"HEP će biti regionalni energetski lider jer smo to zacrtali prije nekoliko godina, a sada to i realiziramo", zaključio je Vrdoljak.

Inače, HEP odnosno njegova tvrtka HEP Opskrba od druge polovice prošle godine ponovno opskrbljuje i grad Zagreb, a nakon što je to prije bio slovenski GEN I.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:32