IPAK SU GA PROPUSTILI

UMALO OSTAO NA BOSANSKOJ STRANI SAVE Nakon zastoja na granici Branimir Glavaš napokon stigao u Osijek

Mostar, 200115.Nakon cetiri godine provedene u zatvoru u Mostaru, Branimir Glavas pusten je na slobodu. Na slobodu je pusten rjesenjem Vrhovnog suda u BiH a sukladno odluci Ustavnog suda RH.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX

Branimir Glavaš i njegova pratnja na putu prema Osijeku zapeli su na graničnom prijelazu u Bosanskom Šamcu iz pomalo bizarnog razloga.

Naime, tamošnje pravosudne vlasti zaboravile su povući zabranu napuštanja BiH za Glavaša, a koju je imao još dok je služio zatvorsku kaznu u Mostaru.

Glavaš je početkom godine počeo koristiti izvanzatvorske pogodnosti, među kojima je bio i izlazak na vikend, ali je za to vrijeme imao zabranu napuštanja BiH.

Ta je zabrana očito u svim posljednjim pravosudnim zavrzlamama ostala zaboravljena, pa ga granična policija BiH noje mogla pustiti iz zemlje sve dok ne dobiju rješenje o ukidanju zabrane.

Ono je u međuvremenu stiglo pa je Branimir Glavaš nastavio put prema Osijeku.

"U ponedjeljak ne očekujem ništa. Ne očekujem da će biti neko ročište, jer moj odvjetnik nije dobio poziv. Postoji mogućnost da u ponedjeljak odluku donese sudac pojedinac, tada sudac pojedinac nije u obavezi pozvati odvjetnika, ili mene ili državno odvjetništvo", rekao je Glavaš.

U slučaju da o zahtjevu državnog odvjetništva raspravlja izvanraspravno vijeće, tada će, kako je istaknuo, poziv dobiti moj odvjetnik i ja osobno.

Naglasio je kako će drugostupanjsku odluku donijeti slijedećih dana izvanraspravno vijeće.

U svakom slučaju, istaknuo je Glavaš, očekujem da prijedlog tužiteljstva bude odbijen i da nastavim obranu sa slobode".

Glavaša je u Slavonskom Šamcu dočekalo stranačko vodstvo predvođeno Vladimirom Šišljagićem, Borom Grubišićem i Dinkom Burićem

Nešto iza 20:30 sati Branimir Glavaš stigao je na osječki Trg slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:27