SKUP STRANAČKE VOJSKE

UHIĆEN VOĐA PRAVAŠA KELEMINEC 'Legalna smo stranka, a policija vrši teror nad nama'

 Ivan Klindic / CROPIX

ZAGREB - Na glavnom zagrebačkom trgu održano je okupljanje antifašista koji su se odlučili suprotstaviti članovima Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP), koji su najavili da će na Trgu postrojiti svoju ‘stranačku vojsku.’

Pripadnici Autohtone Hrvatske stranke prava ipak se nisu pojavili na Trgu nego su se okupili u 13 sati kod groba Ante Starčevića u Šestinama.

Na Trgu se okupilo 100-tinjak antifašista, među kojima i Urša Raukar, Vili Matula i Željko Peratović.

Trg bana Josipa Jelačića osiguravalo je oko 30 policajaca s najmanje pet policijskih vozila.

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec uhićen na putu do Šestina, zajedno s još troje članova A-HSP-a.

Pripadnici stranačke vojske A-HSP-a pored šestinske crkve organizirali su davanje počasti 'ocu domovine Anti Starčeviću.' Okupilo se dvadesetak članova stranke, bez predsjednika, uz nekoliko policajaca koji su legitimirali okupljene.

- Policija radi teror nad nama iako smo legalna stranka, rekao je nakon uhićenja stranačkog predsjednika Đuro Markuš.

- Naša vojska nema oružje, ovo je poluvojna formacija, i sada krećemo do naših prijatelja branitelja u Savsku. Solidarni smo s njima i ako ih netko odluči napasti, branit ćemo ih, izjavio je zapovjednik stranačke vojske Zoran Mareković.

Zamoljen da komentira kontraprosvjed antifašista koji se održava na Trgu bana Jelačića, Mareković je rekao: 'Iskreno, ako mogu paradirati homoseksualci, onda mogu i oni. I oni su isti cirkus.'

Mareković je demantirao da među njihovim redovima ima ustaša, izjavivši da su svi oni domoljubi i branitelji.

- Mi smo vojska u srcu. Više volimo Hrvatsku i od lijevih i od desnih. Krivci za stanje u Hrvatskoj su i jedni i drugi, oni se na vlasti mijenjaju dogovorno, zaključio je Mareković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:37