POZNAT POLICIJI

UHIĆEN JOŠ JEDAN PREVARANT IZ ZAGREBA Obećavao posao u Holdingu i ukrao 30 tisuća kuna

Rijeka, 080513.Nakon saslusanja pred USKOK-ovim istraziteljima, osumnjiceni za korupcijsku aferu na Carini privedeni su na saslusanje istraznom sucu Zupanijskog suda u Rijeci Dusku Tismi. Na fotografiji: jedan od osumnjicenika.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

ZAGREB - Zagrebačka policija uhitila je 27-godišnjeg prevaranta koji je svojim žrtvama obećavao zaposlenje u zagrebačkom Holdingu i zauzvrat tražio novac.

Na taj se način domogao čak 30 tisuća kuna, izvijestila je policija koja 27-godišnjaka tereti za dvije prijevare i četiri krivitvorenja isprava.

Iako se u službenom policijskom izvješću ne navodi ime javnog poduzeća u kojem je oštećenicima nudio zaposlenje neslužbeno se doznaje da je riječ o Zagrebparkingu, podružnici zagrebačkog Holdinga.

Osim što im je nudio "pomoć" pri zapošljavanju 27-godišnjak je svojim žrtvama izradio lažne ugovore o radu koje im je dostavljao na potpis uvjeravajući ih da je riječ o stvarnom poslu, a nove "kolege" čak je i vodio po gradskim parkiralištima gdje ih je navodno učio pisati kazne.

Za svoje je "usluge" primio novac od trojice muškaraca starih od 21 do 30 godina te 19-godišnjakinje, a navodno je riječ o starom policijskom znancu u čijem je dosjeu već upisano desetak raznih nedjela.

Podsjetimo, jučer je uhićen još jedan prevarant koji je nudio poslove u Holdingu i za sređivanje veze tražio određene novčane iznose. Na prevaru 48-godišnjeg Dražena F. nasjelo je troje pri čemu je isto tako već osuđivani recidivist zaradio više od 50 tisuća kuna!

'IMAM TI JA NEKOGA U HOLDINGU' Kako je nepopravljivi prevarant nasamario ugledne ugostitelje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:00