POSTAO SANDRA

Uhićen huligan koji je napao transvestita! Adnan: Jedino u Hrvatskoj nam se smiju i tuku nas

Adnan je nakon incidenta napustio Koprivnicu, a udruge Iskorak i Kontra najavljuju kaznene prijave protiv napadača
 DUBRAVKO VUTUĆ / PODRAVSKI LIST

KOPRIVNICA - Tri dana bila su potrebna koprivničkim policajcima da uhvate 25-godišnjeg huligana koji je u Koprivnici napao Adnana Buljubašića (54), transvestita s danskom putovnicom.

Adnan se u subotu navečer vraćao u hotel na Varaždinskoj cesti kada ga je zaskočio 25-godišnjak i najprije izvrijeđao i zatim napao. S njim je bio prijatelj koji nije sudjelovao u napadu pa nije ni obuhvaćen policijskom prijavom. Ružniji epilog spriječio je vozač automobila koji nije mogao otupjeti na nasilje kojem je svjedočio. Izašao je iz vozila i uspio spasiti napadnutog transvestita te otjerati napadače.

Nakon nemilog događaja Adnan je otišao iz Koprivnice, a nakon što smo ga obavijestili o uhićenju napadača, prokomentirao je:

- Sada sam u Rogaškoj Slatini. Ovdje, ali i u drugim zemljama diljem cijelog svijeta koje sam prošla, znaju što je transvestit. Nitko se ne smije i ne udara. Bojim se što će sada Koprivničanci misliti o meni nakon što sam napadnuta. Samo sam gošća iz Danske i ne želim da misle kako sam ja kriva što sam napadnuta.

U Rogaškoj Slatini nikome nije čudno to što jesam, nitko se ne smije tome što oblačim. Kada sam na primjer bila u Hlebinama, kolijevki naivne umjetnosti, svi su se okretali i mislili da spremam neki performans. Tako je na žalost i u Koprivnici, ali i drugim dijelovima Hrvatske. Trebat će proći još dugo vremena da se neki Hrvati demokratiziraju i da shvate da svi imamo jednaka prava bez obzira na to kako izgledamo i kakve stavove imamo - kazao je Adnan Buljubašić ili Sandra, kako si je nadjenuo ime.

Napad na transvestita u Koprivnici podigao je mnogo prašine, ponajviše u udrugama Iskorak i Kontra iz kojih su najavljene kaznene prijave protiv napadača.

Napadač je zasad, samo prekršajno prijavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09