PITANJE DVOJEZIČNIH PLOČA

'UGASITE KAMERE, ISKLJUČITE TONOVE!' Presica Stožera u Vukovaru naprasno prekinuta

Razgovori se nastavljaju 24. listopada u Zagrebu u proširenom sastavu uz predsjednika Republike, premijera, resorne ministre te ostalu stručnu i zainteresiranu javnost, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić

Novi sastanak predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara trebao bi se dogovoriti sa predstavnicima državne vlasti u četvrtak 24. listopada. Inicirao je to sam Stožer dan nakon što su se u Vukovaru sastali s premijerom Zoranom Milanovićem.

Josipović: 'Za dogovor u Vukovaru sam saznao iz medija'

- Razgovori se nastavljaju 24. listopada u Zagrebu u proširenom sastavu uz predsjednika Republike, premijera, resorne ministre te ostalu stručnu i zainteresiranu javnost.

Pozivamo premijera da se prije toga još jednom nađemo i proanaliziramo zakonski osnovane zahtjeve Stožera, što je i sam obećavao napraviti, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na presici nakon što su održali interni sastanak.

Ponovio je i stavove da je popis stanovništva u Vukovaru nerealan i falsificiran te da ne može biti temelj provedbe dvojezičnosti, kao i to da vlada mora poštivati članke 8. i 16. Ustavnoga zakona.

Na nov upit je li sastanak sljedećeg četvrtka dogovoren i potvrđen, Josić je samo kratko odgovorio da jest, nakon čega je presica gotovo naprasno prekinuta.

Naime, član stožera zadužen za odnose s medijima Željko Maršić postavio je pitanje: 'Samo tren, želite li nastaviti daljnje razgovore s pitanjima?', a nakon što mu je odgovoreno potvrdno rekao je 'Ugasite kamere, isključite tonove!'.

Medijske ekipe nakon toga napustile su prostor u kojem je održana presica bez postavljenih dodatnih pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:17