NAJDUBLJA OSUDA

Udruga prijatelja Židova zgrožena antisemitskom izjavom Bojana Ivoševića: Ne postoji opravdanje!

Vrijeđanje bilo koga prema vjerskoj, nacionalnoj i bilo kojoj sličnoj osnovi za nas je neprihvatljivo te ga najdublje osuđujemo
Bojan Ivošević
 Tom Dubravec/ Cropix

Udruga gradova Splita, Jeruzalema i Betshemesha Dan Amor poslala je priopćenje u kojem ističe kako su zgroženi antisemitskom izjavom kandidata za splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića i kako njegov čin najdublje osuđuju.

'Nepojmljivo nam je da se u današnje doba takvi stavovi uopće mogu komunicirati u javnom prostoru.

Pozivanje na Adolfa Hitlera, nacizam i holokaust je civilizacijski nedopustivo te je izvan svake razine ljudskog dostojanstva. Ne postoji opravdanje za takve izjave te je relativiziranje takvih stavova amoralno.

Vrijeđanje bilo koga prema vjerskoj, nacionalnoj i bilo kojoj sličnoj osnovi za nas je neprihvatljivo te ga najdublje osuđujemo, a posebno prema prijateljskom Izraelskom narodu koji je Hrvatskoj u doba Domovinskog rata prvi pružio ruku prijateljstva', ističu iz Udruge.

Podsjetmo, Bojan Ivošević 2017. u jednoj internetskoj raspravi prijetio smrću čovjeku te ga izvrijeđao samo zato što je Židov, o čemu smo ranije pisali.

Jučer se ispričao kazavši kako su izjave bile neprimjerene no isprovocirane.

'Jedan gospodin mene i cijeli hrvatski narod je okarakterizirao kao ustaše koji su klali židove. Mi mladi imamo jedan problem i sa crnim humorom i sa gnjusnim uvredama koje znamo u mladosti... Internet smo generacija. Ja pozivam sve mlade: Pazite što pišete na internetu', kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:36