PRODAJA HRVATSKE

Udruga Pelješki most poručila Vladi: 'Ne trgujte škojima i vrhom Kleka, to je veleizdaja!'

Upozoravaju iz "Pelješkog mosta" da BiH nije u poziciji ucjenjivati hrvatsku državu i EU uniju kojoj i sama želi pristupiti

DUBROVNIK - Dubrovačka udruga "Pelješki most" usprotivila se mogućnosti da Vlada RH prepusti BiH strani Mali i Veliki škoj te vrh Kleka:

- Oštro se suprotstavljamo takvoj veleizdaji i prodaji hrvatskoga teritorija. Ratifikacijom sporazuma o granici iz 1999. drastično bi se promijenila hrvatska granica na moru i zauvijek izgubila cjelovitost Malostonskoga zaljeva, što bi dovelo u pitanje njegov opstanak kao iznimno vrijednog ekološkog i gospodarskog područja Hrvatske" - poručili su iz Udruge Pelješki most.

- Jasno je da prodaja povijesno dokazanoga hrvatskog teritorija nije radi dobivanja suglasnosti BiH Vlade za gradnju Pelješkog mosta , jer takvom podjelom Malostonskog zaljeva to ne bi ni bilo moguće, već se radi o dobivanju suglasnosti za izgradnju neumskog koridora i besmislenog ulaganja u tuđu državu. Jasno je da ne moramo uopće tražiti suglasnost i dozvolu strane, k tome još i neuređene, države za izgradnju vlastite infrastrukture, kao što je Pelješki most. - poručuju članovi Glavnog odbora Udruge, dubrovački znanstvenici dr. Nenad Jasprica, dr. Vinicije Lupis i dr. Mirna Batistić.

- Ponovno pozivamo sve građane na plebiscitarnu borbu za očuvanje hrvatskog državnog teritorija na jasno definiranim granicama više od šest stoljeća koje su svaki put pomicane na štetu hrvatskih građana - upozoravaju iz "Pelješkog mosta" i podsjećaju da BiH nije u poziciji ucjenjivati hrvatsku državu i EU uniju kojoj i sama želi pristupiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:23