SKOČILA SA ŠESTOG KATA

UBILA SE PREDSJEDNICA NDH 'Svi smo šokirani. Apsolutno ništa nije ukazivalo na probleme'

Slavica Hruškar bila je predsjednica udruge koja okuplja oko 3000 dragovoljaca koji su Domovinskom ratu pristupili do 15. siječnja 1992. Ona sama među prvima je otišla na bojište i sudjelovala u obrani Hrvatske
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Slavica Hruškar, predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci Hrvatske počinila je jutros oko pet sati samoubojstvo skočivši kroz prozor svog stana na šestom katu nebodera u zagrebačkom Sigetu.

Vijest o samoubojstvu bivše sudionice Domovinskog rata potvrdili su nam njeni kolege iz udruge, šokirani zbog ovog tragičnog događaja. Nesretna žena rano jutros odlučila je skončati svoj život iz još uvijek nepoznatih razloga, a njeni ukućani o tome su čuli tek kad ih je policija obavijestila.

- Svi smo šokirani. Neki su s njom još jučer razgovorali, a danas smo trebali održati i neke sastanke. Ništa nije ukazivalo na probleme - rekao nam je Željko Cesarec, predsjednik zagrebačke županijske podružnice udruge.

Slavica Hruškar bila je predsjednica udruge koja okuplja oko 3000 dragovoljaca koji su Domovinskom ratu pristupili do 15. siječnja 1992. Ona sama među prvima je otišla na bojište i sudjelovala u obrani Hrvatske.

U vrijeme kada je ministrica branitelja bila Jadranka Kosor Hruškar se zalagala za javnu objavu Registra branitelja jer je smatrala da je stvarni broj onih koji su branili Hrvatsku znatno manji od onoga na papiru.

U sukob s Kosor došla je 2008. kada su je ona i državni tajnik Krunoslav Mesarić prozvali da je uzimala mito za sređivanje obiteljskih mirovina. Zbog toga je Hruškar podnijala kaznenu prijavu protiv Jadranke Kosor.

Taj je slučaj bio vezan uz kaznenu prijavu koju su 2007. protiv Hruškar podigle majka i kći Ljerka i Željka Kovač koje su tvrdile da je Hruškar uzela 4000 eura kako bi im sredila mirovinu poslije smrti supruga i oca Kovač.

Hruškar je pak tvrdila da je ta priča potekla iz tadašnjeg ministarstva branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:20