PREVARA ILI PARANOJA?

U UTORAK PREBROJAVANJE NEVAŽEĆIH LISTIĆA U SPLITU! Kerum opet izgubio kompas: 'Opara je spletkaroš, kokošari manipulator, a njegovi ljudi je**vjetri!'

 Ante Čizmić / CROPIX

- Podnijet ću kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe, odnosno zbog krađe izbornih rezultata i tražit ću grafološko vještačenje svakog od 5400 nevažećih glasačkih listića. Pokraden sam, ali nema predaje.
Neću odustati dok ne dokažem krađu u drugom krugu lokalnih izbora. Potrošit ću koliko god treba novca, i to svog novca, a ne kao neki koji troše tuđi novac, da dokažem lopovluk koji je napravljen u nedjelju navečer, nakon drugog kruga lokalnih izbora, pri prebrojavanju glasova - kaže Željko Kerum, a DIP je popodne potvrdio da je njegov zahtijev uvažen i da će danas u 8 ujutro pristupiti brojanju 5451 listića koji su bili nevažeći. Navodno će na prebrojavanje doći i Kerum kao predlagatelj.

- I tražit ću da se donese odluka po kojoj su ti nevažeći listići važeći, jer po našim saznanjima od tih 5450 listića, barem 70 posto je u moju korist. Na oko 4000 listića sam zaokružen ja. Ujedno tražim od DIP-a da proglasi stvarnog pobjednika izbora, a to sam ja - rekao nam je Kerum.

Grafološkim vještačenjem mogu se utvrditi nepravilnosti na glasačkim listićima: - Jasno se i golim okom može utvrditi razlika je li na nekom listiću korišteno više kemijskih olovaka, jer su listići postajali nevažeći prilikom prebrojavanja, kada je naknadno zaokruživan kandidat HDZ-a. Sve je ovo loše, posebno za razvoj demokracije i jednakih prava u Hrvatskoj. Ovo je čin kojim smo svi u ovome gradu poniženi i smatram da ovakav lopovluk Split nije zaslužio. Ako treba, okupit ću najbolji tim odvjetnika kako bih dokazao izbornu prevaru. Idem sve do Ustavnog suda, a ako treba i na Sud za ljudska prava u Strasbourg. Iskoristit ću sva pravna sredstva da dokažem prevaru i lopovluk - rekao je Kerum.

Poraženi na splitskim izborima poslije je došao u studio RTL-a gdje je gostovao kof Mirjane Hrge. Tamo je ponovio da ide do kraja, ali opet je izgubio živce i žestoko napao Oparu. Rekao je da nema problema s tim da HDZ vodi Split, ali da na čelu grada ne može biti Opara.

- On ne može voditi Split jer je on loš čovjek. Nekvalitetan, nepouzdan, spletkaroš, kokošar, sve najgore o njemu. On nije HDZ. On je zapravo nula. Pokušali su pljačkati na jeftin način i sad moraju sebe oprati. HDZ može vladati Splitom, ali Opara ne može. On je nebitan lik, jedna obična nula, dno dna. Ne postoji tako loša osoba u hrvatskoj politici kao što je on. A zašto ga je HDZ promovirao? To su njihovi sitni interesi. To što ga je Kolinda htjela maknuti sa svoje grbače na teret Splita. Otkrili su da je manipulator, špekulant, da se bavio sitnim kokošarenjem u Italiji. Čovjek je nula bodova. Oni su ga se htjeli riješiti i ubace ga nama na teret".

Što vam se čini danas - jeste li pogriješili s onim napadom na Oparu?

"Ma malo je to što sam mu rekao. Ne daj Bože s takvim čovjekom biti u društvu. On je zlotvor. A nije mi jasno zašto HDZ stoji iza njega".

"Imam petero djece, široku obitelj i time se ponosim. To što su govorili ti Oparini članovi, ti jadnici i je**vjetri da sam propalica. Nisam, ja imam petero djece. Borit ću se za svoju djecu i za djecu svih onih koji su glasali za mene. Sram ih bilo na što su spali. Ovakva krađa nije viđena ni u Zimbabveu ni u Ugandi", rekao je Kerum nakon čega se urednica RTL-a Danas Mirjana Hrga ogradila od nekih njegovih izjava.

Potom se i Kerum ispričao gledateljima, no to isto nije htio napraviti onima koje je tijekom intervjua vrijeđao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:00