SVE ZNALI U PONEDJELJAK?

U SDP-u JOŠ NE MOGU DOĆI K SEBI 'Traže ukidanje 2. mirovinskog stupa, traže puzajuću inflaciju... Tko zna kuda bi nas to sve odvelo...'

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Da bi Most mogao napraviti još jedan preokret unatoč potpisanom sporazumu s Milanovićem, delegaciji Hrvatska raste bilo je jasno još u ponedjeljak navečer. Tada je, naime, Petrov tražio da se skupljanje potpisa za mandatara odgodi.

- Odmah smo znali da je to zato jer ne može dobiti potpise svih 15 svojih zastupnika za koaliciju s nama. Trebao je to tako otvoreno reći, a ne izmišljati laži kako bi oprao sebe, a optužio nas - ljuti se jedan dužnosnik lijeve koalicije.

Koliko god SDP ostao razočaran što je Most izveo ovakav manevar i naravno da bi radije da su uspjeli dobiti njihovu podršku, ipak priznaju kako ne znaju kako bi takva Vlada funkcionirala.

- Neki prijedlozi Mosta su zaista potpuno neprihvatljivi i ne znam što bismo da smo morali o tome odlučivati. Recimo, Most traži ukidanje 2. mirovinskog stupa, traže puzajuću inflaciju... Tko zna kuda bi nas to sve odvelo - iskreno priznaje jedan član Predsjedništva SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:35