KAO U FILMOVIMA

U Sanaderovoj vili USKOK otkrio tajno skrovište s umjetninama i dokumentima!

Zagreb, 091210.Radi najave o skidanju saborskog imuniteta zastupniku Ivi Sanaderu, novinarske ekipe su zaposjele Kozarcevu ulicu cekajuci ispred Sanaderove kuce.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - U kući bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera USKOK-ovi istražitelji i policija tek su u zadnjim danima prosinca otkrili njezinu najveću tajnu: skrivenu prostoriju u kojoj su Sanader i članovi njegove obitelji držali tridesetak slika, skulptura i različitu dokumentaciju, piše tjednik Nacional.

Mala prostorija u podrumu vile u Kozarčevoj ulici u Zagrebu bila je vješto skrivena pregradnim panelom. Naime, da bi se u nju ušlo trebalo je ploču pritisnuti na točno određenom mjestu, što su znali samo Sanader i članovi njegove obitelji.

Sve je bilo toliko dobro kamuflirano da ta soba nije otkrivena čak ni tijekom policijske pretrage i kasnije pljenidbe , a Sanaderova supruga Mirjana i kći Bruna istražiteljima su zatajile priznati njezino postojanje. Tek je naknadno, kako javlja Nacional , jedan od bivših Sanaderovih tjelohranitelja svojim istražiteljskim kolegama slučajno otkrio da u kući u Kozarčevoj postoji jedna potpuno neistražena prostorija.

Pretpostavlja se da je Sanader svoju arhitektonsku tajnu napravio još potkraj devedesetih, a i dalje bi ostala skrivena da pukom slučajnošću istražitelji nisu doznali za nju, navodi Nacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28