TRAŽILI STANKU

U SABORU ŽESTOKI NAPAD NA VLADU 'Šutke puštaju kriminalcima da prodaju drogu u smart shopovima'

ZAGREB - Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić poručio je u srijedu kako je nedopustivo šutke dopuštati kriminalcima da putem 'smart shopova' prodaju drogu u sprejevima, osvježivačima zraka ili solima za kupanje.

"U Osijeku je došlo do trovanja dvojice maloljetnika. Oni su zbog nadrogiranosti, halucinacija te drugih simptoma izmijenjenog stanja svijesti primljeni u bolnicu, a sve to zbog proizvoda koji se legalno prodaju u smart shopovima po Hrvatskoj", rekao je Grubišić nakon stanke koju je zatražio u Saboru.

Podsjećajući da je u Zagrebu nedavno zbog istog razloga jedan maloljetnik umro, Grubišić se zapitao zašto nitko u vladi, inspekcijama ili ministarstvu unutarnjih poslova ništa ne poduzima protiv takve prodaje droge.

"Netko štiti biznis jer od toga ima lovu. Tko je taj doznat ćemo pa makar i kad ode ova vlada", poručio je Grubišić prozivajući vladu zbog 'labavog odnosa' prema toj novoj pojavi.

Ionako nam je, podsjeća Grubišić, mali natalitet. "Mladi odlaze u inozemstvo, a sada nam se uništava i ona mladež koja ostaje. Žalosno i sramotno", zaključio je taj HDSSB-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:33