AKCIJA USKOK-a

U Rijeci zbog mita uhićena Željka Marković. Obersnel demantira: Ona nije moja bliska suradnica

Varazdin, 020511.U prijepodnevnim satima policija je pretrazila prostorije tjednika Varazdinske vijesti, te uhitila direktora Ernesta Fisera, njegovog zamjenika Svebora Fisera i direktora marketinga Davora Masica. Na slici: policija nosi spise iz redakcije.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

RIJEKA - Policija je jutros uhitila i privela na obavjesni razgovor dugogodišnju ravnateljicu Direkcije poslovnih objekata pri Odjelu za komunalni sustava Grada Rijeke Željku Marković, blisku suradnicu gradonačelnika Vojka Obersnela i bivšeg obnašatelja te funkcije Slavka Linića.

Prema prvim informacijama radi se o Uskočkom predmetu a navodno je u pitanju primanje i davanje mita. Policija obavlja pretres njenog ureda, stana - a kako doznajemo u pitanju je šira akcija kojom su obuhvaćeni i vlasnici nekoliko poslovnih prostora.

Marković je navodno uhapšena rano jutros u svom stanu na Belvederu, a oglasio se i gradonačelnik Obersnel:

- Prema informacijama koje sam dobio od policije , riječ je o akciji USKOK-a kojom je istraživana moguća korupcija u Državnom inspektoratu te se u sklopu te obrade pojavila sumnja o primanju mita od strane odgovorne osobe za gradske poslovne prostore.

Pozdravljam i podržavam svaku dobro pripremljenu akciju USKOK-a, a za najstrožu osudu su svi, pa tako i zaposlenici gradske uprave, ukoliko im se dokaže nezakonitost u obavljanju posla.Grad Rijeka i ja osobno uvijek smo bili na raspolaganju svim nadležnim tijelima za pružanje bilo kakve dokumentacije ili informacija.

U Rijeci se u postupku dodjele poslovnih prostora, svaki poslovni prostor licitira na javnoj licitaciji, a i sve licitacije se od 1993. godine snimaju kamerom. Stoga pozivam one koji manipuliraju informacijama prema medijima da to ne čine.

Naime, zanimljivo je, kako je vijest o akciji USKOK-a do mene došla prvo od novinara iz Zagreba i kako se u njoj spominje uhićenje moje bliske suradnice, premda je riječ o akciji usmjerenoj prema korupciji u Državnom inspektoratu .

To, naravno ne umanjuje štetu koju ova sumnja u primanje mita uzrokuje Rijeci, ali je pogrešno proglašavati službenicu gradske uprave mojom bliskom suradnicom, a još manje bliskom suradnicom mog prethodnika. Naime, ona je jedna od pedesetak rukovoditelja u gradskoj upravi Rijeke koja broji oko 400 zaposlenih - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:44