BITKA ZA PRISAVLJE

U petak razgovori s pet kandidata za ravnatelja HRT-a, sindikati podržavaju Kovačića

Siniša Kovačić, ravnatelj Hrvatske radio-televizije
 Darko Tomaš / EPH / CROPIX

Članovi saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u petak bi trebali obaviti razgovore s pet kandidata koji su se javili na natječaj za glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije (HRT).

Kandidati su aktualni vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić, nekadašnji glavni ekonomist državne radio televizije Ante Rončević, bivši direktor programa HRT-a Božidar Domagoj Burić, povjesničar Josip Jurčević te Dinko Čutura, koji je nakon posljednjih izbora spominjan i kao mogući ministar kulture.

Dan uoči tih razgovora Samostalni sindikat radnika HRT-a i Sindikat tehnike HRT-a javno su dali potporu Siniši Kovačiću. U priopćenju koje su potpisali vodeći ljudi tih sindikata Željko Lazić i Marijan Petričević tvrdi se da je dolaskom Kovačića na mjesto v.d. ravnatelja 'zaživio partnerski odnos Sindikata i poslodavca', zahvaljujući kojem je i krajem travnja potpisan Kolektivni ugovor i 'to na zadovoljstvo svih strana', tvrde u sindikatima.

Dodaju i kako 'podupiru sve napore koje provodi v.d. glavnog ravnatelja i vodstvo kuće u cilju financijske, programske i poslovne situacije kako bismo ubuduće poslovali uredno'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:46