POČELO PREMJEŠTANJE

U Našicama se organizira covid bolnica: ‘Sportske dvorane su nam zadnja opcija‘

Na raspolaganju će biti 150 kreveta, a sve sobe opremljene su tako da svi pacijenti u slučaju potrebe mogu biti spojeni na respirator
bolnica u Našicama
 Vlado Kos/CROPIX

Opća županijska bolnica Našice postaje covid bolnica za područje Osječko-baranjske županije. Izvijestio je o tome ravnatelj ove bolnice Hrvoje Šimić.

- U dogovoru sa županom Ivanom Anušićem, ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljem KBC-a Osijek Željkom Zubčićem stavili smo na raspolaganje sve naše kapacitete kako bismo postali covid bolnica za područje Osječke županije. To će, naravno, ići postupno kako bismo mogli adekvatno zbrinuti naše druge pacijente.

Na raspolaganju imamo 150 kreveta, a sve su sobe opremljene tako da svi pacijenti u slučaju potrebe mogu biti spojeni na respirator - rekao je Šimić.

Ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. Zubčić dodao je i kako je činjenica da se svim pacijentima može osigurati terapija kisikom jedan od razloga za ovu odluku. Kaže i kako je već počelo premještanje dijela pacijenata iz osječke u našičku bolnicu.

- Ostajemo pri tome da su nam prioritet bolnički kapaciteti. Sportske dvorane su zadnja opcija - izjavio je Zubčić.

Inače, Osječko-baranjska županija u četvrtak bilježi 219 novopozitvnih osoba od 574 testirane, a dolaze iz 52 naselja. Najviše iz Osijeka - 73.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Petar Lagator rekao je i da je u KBC-u Osijek hospitalizirano 95 pacijenata od kojih je 11 na respiratoru. U našičkoj je hospitalizirano njih 9. U osječkoj bolnici preminuo je muškarac rođen 1954.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:18