VAL NOVIH SLUČAJEVA

U Karlovcu epidemija lažnih svjedožbi: otkriveno novih sedam!

KARLOVAC - Šest radnika gradskog poduzeća Čistoća te jedan djelatnik Javne vatrogasne postrojbe dobit će otkaze jer su radne odnose zasnovali na temelju lažnih srednjoškolskih diploma.

U slučaju Čistoćinih zaposlenika radi se o vozačima teških motornih vozila, a vatrogasac je položio ispit za svoje zanimanje na temelju lažne svjedodžbe - najnoviji su to slučajevi zapošljavanja s lažnim svjedodžbama, odnosno diplomama, u gradskim poduzećima i gradskoj upravi koji su u javnost izašli sa jutrošnjeg kolegija gradonačelnika Damira Jelića s njihovim direktorima. Svi oni dobit će otkaz.

Policija potvrdila: Karlovački HDZ-ovci krivotvorili su školske svjedodžbe i diplome!

Sličnih slučajeva vjerojatno će biti još, jer su za mnoge provjere još u tijeku. Podsjetimo, prva slična afera koja je izbila u javnost bila je lažna diploma Ekonomskog fakulteta pročelnice Ureda župana Ivana Vučića, Bernardice Topolnjak Halapa, potom je otkaz dobio i Goran Đurašević, šef Gradskog kazališta Zorin dom te konačno i direktor Radio Karlovca Marijan Stavljenić. Jedan djelatnik gradske uprave u radnu knjižicu je imao upisane dvije srednje škole, iako je završio samo jednu, a drugi je ostvarivao dodatak na plaću kao magistar, iako se radilo o magisteriju ostvarenom po bolonjskom načinu školovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:40