IZBORI U HDZ-u

U IŠČEKIVANJU DEBATE PLENKOVIĆ - KOVAČ: Krajem tjedna zajedničko sučeljavanje za sve TV kuće

Miro Kovač i Andrej Plenković
 Boris Kovačev / CROPIX

Televizijsko sučeljavanje dvojice kandidata za predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića i Mire Kovača, trebalo bi se održati krajem tjedna, a točan termin, kako su nam rekli u stožeru aktualnog šefa stranke, trebao bi se znati za dan ili dva. Iz stožera Mire Kovača kažu da su oni službeno potvrdili dolazak na RTL u subotu 14. ožujka te HTV-u dan, dva ranije. No, čini se da bi na kraju moglo biti održano ipak samo jedno sučeljavanje, na koje bi bile pozvane sve TV kuće.

- Andrej Plenković je svakako za to da se održi sučeljavanje, ali se razmišlja u smjeru da se organizira jedna zajednička televizijska debata - poručili su jučer iz Plenkovićeva stožera, dodajući da je zadnji tjedan kampanje. Smatraju da bi održavanje jednog sučeljavanja bilo najpoštenije i prema svim TV kućama koje imaju različite koncepte za emisiju te su predložile različite termine, ali i prema javnosti.

- Osim toga, smatramo i da bi previše sučeljavanja bilo štetno za samu stranku - rekli su u Plenkovićevu stožeru.

Zahtjev za sučeljavanjem kandidata za šefa HDZ-a uputile su, naime, sve nacionalne TV kuće, ali i drugi mediji, a iz Opcije za promjene koju predvodi Plenkovićev protukandidat Miro Kovač predložili su i sučeljavanje pred stranačkim članstvom, do kojeg očito neće doći.

Inače, Plenković je sa svojim timom Odvažno za Hrvatsku, u kojem su Oleg Butković, Ivan Anušić, Tomo Medved, Branko Bačić i Zdravka Bušić, jučer boravio u Primorsko-goranskoj županiji, a družili su se s članovima u Delnicama, Novom Vinodolskom i Rijeci.

Tim Opcije za promjene - Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Tomislav Tolušić te Milijan Brkić - posjetio je jučer Zadar, danas su u Rijeci, a sutra u Varaždinu.

Izbor za predsjednika HDZ-a, njegova zamjenika te četiri potpredsjednika održat će se u nedjelju 15. ožujka, a članovi će birati po sistemu jedan član - jedan glas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:40