LOKALNI IZBORI U HRVATSKOJ

'U ČETIRI NAJVEĆA GRADA SDP IDE U DRUGI KRUG' U sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu vlada optimizam

 Damjan Tadić/ CROPIX

ZAGREB - U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu okupljaju se visoki stranački dužnosnici kako bi dočekali prve rezultate lokalnih izbora. Iako su već i izlazne ankete za Zagreb pokazale da Milan Bandić ne samo da je u velikom vodstvu pred njihovim Rajkom Ostojićem već je i sa svojom listom ostvario dobar rezultat, u SDP-u nisu bili nezadovoljni.

- Zadovoljni smo izlaznim anketama. Rezultati izlaznih anketa su očekivani, barem što se tiče Zagreba. Ulazimo u bitku u drugom krugu - izjavio je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan. Dodao je da SDP u četiri najveća grada ulazi u utakmicu.

- U Rijeci možda dobijemo i u prvom krugu. Prema tome, veliki su izgledi i borimo se za povjerenje birača

Gotovo istu ocjenu izlaznih anketa dala i potpredsjednica stranke Milanka Opačić.

- Zadovoljni smo prvim izlaznim anktetama, u četiri velika grada idemo u drugi krug, a u Rijeci bi mogli pobjediti i u prvom – rekla je Opačić.

Neki su dužnosnici samo nakratko došli u središnjicu ali su produžili dalje u Prašku gdje su zagrebačka organizacija i Rajko Ostojić čekali rezultate izbora.

Na Iblerov trg osim Milanke Opačić došao je i potopredsjednik Vlade Neven Mimica, ministar Mirando Mrsić. Očekuje se i dolazak šefa stranke Zorana Milanovića, no prema sadašnjem planu nije predviđeno njegovo obraćanje javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:39