ŠOKIRANI UČENICI

Tužni razred moli za oporavak: Ana, vrati se, fale nam tvoj smijeh i kolači

Kolege djevojke koja se bori za život nakon strašne nesreće ispred Gjure uvjereni su da će njihova prijateljica pobijediti u najtežoj borbi. Posljednjih je šest mjeseci posebno blistala. Ana je - zaljubljena
 Zvonimir Krstulović / CROPIX

ZAGREB - Otkad je nema u školi, u učionici 4.i razreda XV. zagrebačke gimnazije vlada tišina. Njezin, kako kažu prijatelji, ‘zarazan’ smijeh ne odjekuje hodnicima, nitko im više ne donosi ni kolače.

Šokirani učenici svakodnevno se mole za njen oporavak, a profesorica iz matematike je i zaplakala. Ana Vidović, jedna od tri stradale djevojke ispred kluba Gjuro2, koje je automobilom oko 3.30 sati ujutro prošle srijede doslovno ‘pokosio’ pijani mladić, još leži u krevetu Odjela za intenzivnu njegu KB-a Sestara milosrdnica.

Veliki specijal Nedjeljnog Jutarnjeg: Noćno divljanje

I još je u životnoj opasnosti. Tomislava Janeš smještena je u KBC-u Rebro, a Kristina Omerović u Klinici za traumatologiju. Tri prijateljice koje su se upoznale u plesnom studiju Atomic Dance Factory te su večeri planirale proslaviti nedavno održano plesno natjecanje. Danas je Ana planirala Valentinovo s dečkom. Umjesto toga, dane i noći provodi u bolnici.

- Škola, treninzi i dečko, to je njezin život - kažu Anini prijatelji iz razreda, koji jedva čekaju dopuštenje da je posjete u Vinogradsku. - Ana je hiperaktivna, uvijek nas nasmijava, a svojim je specifičnim smijehom znala razljutiti i profesore.

No, ovih se dana ne smije kao donedavno. A posljednjih je šest mjeseci posebno blistala. Naime, osim treninga koje obožava, Ana je, priznaju nam prijatelji, zaljubljena. I to u rockera.

- Cijelo je vrijeme pričala o dečku. I o treninzima. Trenirala je pet, šest sati tjedno. Prava ‘hip-hoperica’ - kažu prijateljice.

“Naše pozitivne misli pomoći će ti da budeš dobro! Svi mislimo na tebe i znamo da ti to znaš!” poruka je koju su joj napisali na Facebooku. A kad se vrati u školu pripremaju joj iznenađenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:46