POZITIVNE BROJKE

TURIZAM U PLUSU: DOBAR POČETAK SEZONE U prvih pet mjeseci prihodi su narasli za 15 posto

Najveće prihode bilježe hoteli koji su do sada ostvarili 3,5 milijardi kuna, što je čak 41 posto više nego prošle godine
 Ivo Ravlić/CROPIX

Hrvatska je u prvih pet mjeseci ove godine zaradila 8,14 milijardi kuna od turizma, što predstavlja povećanje od čak 15 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a unatoč nekim svibanjskim rupama, plusevi se zbrajaju i u noćenjima i dolascima gostiju.

Podaci su ovo koje smo dobili iz Ministarstva turizma, a iako nisu još pristigle brojke iz svih županije, najvažnije turističke destinacije bilježe samo povećanja.

Rekorder je Istra koja je u lipnju imala porast od 17 posto u noćenjima (3,15 milijuna) i 11 u dolascima (513 tisuća).

- Konačni podaci će biti poznati u ponedjeljak, ali ono što sada znamo jest to da one destinacije koje smo obišli, bilježe velike poraste u lipnju. Lipanj je bio odličan, te generalno gledano, nema straha za turističku sezonu - rekao nam je danas ministar turizma Lorencin.

Kada je riječ o zaradi, najveći prihod zabilježen je u djelatnostima pružanja smještaja u hotelima gdje je ostvareno 3,5 milijardi kuna ili 41 posto više nego lani.

- Podaci Porezne uprave izuzetno vesele. Uskoro će nam biti poznati i fizički pokazatelji dosadašnjeg dijela sezone - komentirao je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:02