BANDIĆ JEDINI ČLAN

Trgovački sud odbio u registar upisati novu upravu Zg holdinga

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Trgovački sud odbio je upisati promjene Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga u sudski registar! Novi je to udarac na gradsku tvrtku, koji bi za sobom mogao povući i ozbiljan broj sudskih tužbi i prijava od strane oštećenih ( u prvom redu gradonačelnika Milana Bandića).

S kojim obrazloženjem je to Trgovački sud učinio još uvijek nije poznato, no u Holdingu očekuju da će do kraja današnjeg dana primiti njihovo rješenje, na koje će se i službeno očitovati. Ovakva odluka Trgovačkog suda dovela je u pitanje i legitimitet proširene Skupštine Zagrebačkog holdinga, koja je NO i Upravu imenovala. Znači li to da su legitimne stara Uprava i NO (koji su činili kadrovi gradonačelnika Milana Bandića), u Holdingu nisu znali odgovoriti.

- Dok ne dobijemo rješenje, ne možemo to komentirati. Čekamo da nam stigne rješenje Suda - kazao je glasnogovornik Dušan Viro.

Dodaje je da je tumačenje da Trgovački sud ne priznaje proširenu Skupštinu netočno.

- Trgovački sud u registar ne upisuje Skupštinu, već samo NO i Upravu. Ustavni sud je u ožujku donio presudu da je Skupština legalna - rekao je.

Ovakav scenarij zasigurno odgovara gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je osporavao i odluku Ustavnog suda, ali novoimenovana tijela u Holdingu. Ipak, šanse za njegov povratak u gradsku tvrtku koja godišnje ‘okrene’ oko šest milijardi kuna, vjeruju u Holdingu, vrlo su male.

U kuolarima se već počelo nagađati i spekulirati da mu ‘Trgovački sud’ vraća uslugu.

Podsjetimo, potraj 2008. godine toj je instituciji preko Zagrebačkog holdinga donirao 200.000 kuna, što je kasnije rezultiralo smjenom predsjednice Nevenke Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:08