PROMATRAČI PREGOVORA

TRANSPARENTNO SAMO ZA NEKE Na pregovore Mosta, SDP-a i HDZ-a ne smiju mediji, ali zato smije Transparency International

Jutros je u središnjicu SDP-a stigao e-mail TIH u kojemu traže da im se odobri dolazak na pregovore uz napomenu da je Most na to pristao
 Ronald Goršić / CROPIX

Pregovori koji se vode između delegacija Mosta i koalicije Hrvatska raste, te Mosta i Domoljubne koalicije, što se Mosta tiče ne mogu biti otvoreni za novinare i televizijske kamere, ali mogu za članove Transparency Internationala Hrvatska (TIH). Prije tjedan dana, kada su počeli razgovori između Mosta i Hrvatske raste, u SDP-u su tražili da budu potpuno transparentni i otvoreni za javnost, no Most je to odbio uz tvrdnju da bi došlo dvadeset novinara i da bi ih smetali.

Jutros je, međutim, kažu nam u koaliciji Hrvatska raste, u središnjicu SDP-a stigao e-mail TIH u kojemu traže da im se odobri dolazak na pregovore uz napomenu da je Most na to pristao. Predsjednica TIH Davorka Budimir pak tvrdi da je još 17. studenog svim stranama, Mostu, koaliciji Hrvatska raste i Domoljubnoj koaliciji poslala zahtjev da prisustvuju razgovorima o reformama. U SDP-u su joj, kaže, u ponedjeljak ujutro odgovorili kako im je zahtjev stigao tek danas, a iz HDZ-a su poručili da nemaju ništa protiv da promatraju pregovore.

Savjetnik za medije Mosta Nikola Grmoja kaže da je zahtjev TIH-a stigao koncem prošlog tjedna. Na pitanje zašto su im smetali novinari na pregovorima, a ne smetaju im predstavnici TIH, odgovara da bi novinara došlo previše i da bi remetili razgovore, a da su se TIH-u obavezali na otvorenost jer su prije izbora potpisali njihovu povelju o transparentnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:37