PRIPREMITE SE

TOPLINSKI UDAR: ZA NEKOLIKO DANA STIŽE (PRE)VRUĆE LJETO! Temperature će se popeti i do paklenih 36 stupnjeva!

 Marija Mihić/CROPIX

Iako je loše vrijeme najavljivano za utorak, danas su Hrvatsku iznenadile vrlo niske temperature netipične za početak ljeta. Naime, očekivalo se da će dnevni maksimum u Zagrebu biti 28 °C, međutim, temperatura jedva da se popela do 22, a potom se naglo, popraćena jakom kišom, spustila na 13 °C.

I sutra će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda , veći dio dana biti oblačan povremeno s kišom. Prestanak kiše i barem djelomično razvedravanje očekuje se kasno poslijepodne. Bit će svježije, ujutro s temperaturom zraka između 10 i 12, a najvišom dnevnom između 17 i 19 °C. I u ostatku Hrvatske bit će umjereno do pretežno oblačno povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu osobito u prvom dijelu dana, češće u gorskoj Hrvatskoj i u Dalmaciji.

Poslijepodne će oborine potpuno prestati, a razvedrit će se ponajprije na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na Jadranu od 14 do 19. Najviša dnevna uglavnom između 13 i 18, na Jadranu od 19 do 24, na južnom dijelu do 26 °C.

Ipak, ružno vrijeme građanima neće dugo kvariti planove. Već za vikend temperature će se stabilizirati, a već idućeg utorka preći će 30 stupnjeva, nakon čega će se u pojedinim gradovima popeti i iznad 36 °C u hladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:46