ŠEF HDZ-a O POPLAVAMA

TOMISLAV KARAMARKO NAPAO I VLADU I JOSIPOVIĆA 'Trebali su reagirati već prvog dana, a ne čekati šesti'

Šef HDZ-a gostovao je u emisiji 'Javna stvar' Hrvatske televizije
Zagreb, 260414.Avenija Dubrovnik 15.Uoci redovitog stranackog radnog sastanka, predsjednik stranke Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko, dao je izjavu za medije o posljednjim najavama Vlade RH s ciljem oporezivanja bankovne stednje.Na fotografiji: Tomislav Karamarko.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kritizirao je večeras držanje Vlade u obrani Slavonije od poplava, rekavši da je Vlada odmah prvi dan trebala preuzeti koordinaciju i biti prisutna na terenu, jer se lokalna uprava ne može suprostaviti tako velikoj katastrofi.

Gostujući u emisiji 'Javna stvar' Hrvatske televizije, predsjednik najjače oporbene stranke kazao je da je Vlada trebala prvog dana preuzeti obranu od poplava, a ne šesti kada je vodostaj počeo padati.

Karamarko je naglasio kako je nevjerojatan način na koji su se stanovnici poplavljenih područja sami organizirali, dodavši da nas je ova nesreća uvjerila kako možemo biti jedinstveni.

Kritizirao je i predsjednika države Ivu Josipovića jer nije sazvao sjednicu VNS-a zbog katastrofe izazvane poplavom.

Karamarko se također kritički osvrnuo na iznalaženje sredstava za obnovu poplavljenih područja, zamjerivši premijeru Zoranu Milanoviću na izjavi da će Hrvatska svojim sredstvima obnoviti uništene kuće.

Napomenuo je da je Srbija već organizira donatorsku konferenciju na kojoj dolazi do sredstava za obnovu.

Gdje je ministar Branko Grčić, njega u ovom trenutku nigdje nema, upitao je također Karamarko.

Iz fondova EU ništa ne dobivamo, a uredno u njega uplaćujemo. Moramo znati što sve oni nude, dodao je.

Karamarko je istaknuo kako je 'ovaj narod previše propatio', a na pitanje 'je li bio u Srbiji' odgovorio je da nije išao u Srbiju, i da je posjetio ona područja gdje žive Hrvati.

Na novinarsko pitanje je li Kolinda Grabar Kitarović kandidat HDZ-a za predsjednika Hrvatske, rekao je kako je ona vrlo ozbiljan kandidat uz još dvojicu kandidata čija imena nije htio otkriti.

Vjerujem da bi sljedeći tjedan mogli imati sjednicu Predsjedništva HDZ-a, nakon koje bi mogli otkriti ime HDZ-ova predsjedničkog kandidata, dodao je.

Predsjednik HDZ-a kritizirao je i predsjednika Ivu Josipovića, rekavši kako nije vrijeme za ustavne promjene.

Prioritet nam je vraćanje ljudi u normalan život, a nakon toga gospodarstvo. Narod ne zanimaju ustavne promjene, već otvaranje radnih mjesta, zaključio je Karamarko.

Vezano za ideju teritorijalnog preustroja rekao je kako HDZ neće biti za regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:36