ŠEF HDZ-a NA UDARU

'TKO NE LAJKA, JADNA MU MAJKA' Kosor na Twitteru ismijala Karamarka koji bijesni zbog Ruže Tomašić

 Goran Mehkek/CROPIX

Bivša premijerka Jadranka Kosor na svom Twitter profilu osvrnula se na napise Jutarnjeg o tome kako se Tomislav Karamarko razljutio na svoje suradnike kada je saznao da Ruža Tomašić na Facebooku ima više lajkova od njega.

- Tko ne lajka jadna mu majka - našalila se Kosor sa sadašnjim predsjednikom HDZ-a i stavila poveznicu na tekst Jutarnjeg lista.

KARAMARKO POBJESNIO 'Ruža |ima više lajkova od mene? |Nedopustivo! To hitno mijenjajte!'

Karamarko je, naime, sazvao hitan sastanak u HDZ-u i to samo zbog Facebooka, a njegovi suradnici dobili su zadatak da hitno poprave situaciju i povećaju Karamarkovu popularnost jer ima čak devet tisuća fanova manje od Ruže.









Iako se šefu HDZ-a nije svidjelo ni to što više lajkova od njega ima i SDP-ov Tonino Picula, pa i neke stranačke kolege kao što su dvojica kandidata za EP Andrej Plenković i Davor Stier, ipak mu je, kažu u HDZ-u, najviše zasmetala Ruža Tomašić. No, to je i razumljivo jer je priča s lajkanjem Facebook stranice, koliko god zvučala i šaljivo, zapravo posljedica dubljeg problema.

Naime, šefica HSP-a Ante Starčević jedna je od najpopularnijih osoba među HDZ-ovim biračkim tijelom, a čak je više doživljavaju kao lidericu, nego Karamarka. Pokazalo je to i zadnje istraživanje Crobarometra agencije Ipsos Puls, prema kojem Tomašić među HDZ-ovim biračima uživa potporu od 73 posto. Karamarka, pak, podupire 69 posto birača. Osim toga, birači HDZ-a vole i predsjednicu ORaH-a Mirelu Holy koja je dobila potporu od 59 posto, a popularan je i predsjednik Ivo Josipović s potporom 65 posto. Stoga je zabrinutost Tomislava Karamarka možda i opravdana, pa čak i kad se radi o jednom tako naizgled nevažnom lajkanju fan stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:41