KADROVSKA KRIŽALJKA

TKO JE ČOVJEK KOJI ĆE BITI NA ČELU RESORA NA KOJEM JE MOST NAJVIŠE INZISTIRAO Policiju će voditiratni heroj, inženjer pomorstva i strojarstva, trener karatea i fitnessa...

Zagreb, 040116. Clanovi stranke MOST dolaze na sastanak u sredisnjicu HDZ-a na Trgu zrtava fasizma.Na fotografiji: Bozo Petrov.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Kako se neslužbeno doznaje Vlaho Orepić novi je ministar unutarnjih poslova. Orepić je kandidat iz kvote MOST-a koji već tjednima inzistira na ovom resoru zbog namjere ozbiljne borbe protiv kriminala i korupcije. Orepić je bio prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama, imenovan 8. prosinca. 1991 godine, Predsjednik je Udruge građana "Škanj", a bio je i iznimno aktivan tijekom višegodišnje borbe protiv gradnje Termoelektrane u Pločama.

Osim Orepića u novoj vladi bi od od Mostovaca još trebali biti Dubravka Jurlina Alibegović (ministarstvo uprave), Davor Romić (ministarstvo poljoprivrede), Slaven Dobrović (ministarstvo zaštite okoliša i prirode), Ante Šprlje (ministarstvo pravosuđa), dok je još upitan Tomislav Panenić (ministarstvo gospodarstva).

U službenoj biografiji nasljednika Ranka Ostojića stoji da je rođen 16. studenog 1968. godine. U lipnju 1991. dragovoljno je pristupio Hrvatskoj vojsci. Za vrijeme Domovinskog rata imenovan je na dužnost člana kriznog stožera općine Ploče i Zapovjednika NZ općine Ploče. U listopadu 1991. dolazi do osnivanja Ratne luke Ploče, čiji je bio i zapovjednik. Borio se na južnom bojištu, a kasnije je sudjelovao u brojnim vojnim akcijama na drugim ratištima, uključujući i Oluju. Nakon rata obnašao je nekoliko dužnosti u Ratnoj mornarici, a 1. srpnja 2014. na osobni zahtjev napušta vojsku.

Ima čin kapetana bojnog broda, završio je Zapovjedno stožernu školu Blago Zadro u Zagrebu (pomorski smjer) te Pomorski fakultet u Dubrovniku, gdje je stekao zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa - smjer nautika. Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu završio je za višeg športskog trener fitnessa, a na Mornaričkoj vojnoj akademiji u Splitu postao je inženjer strojarstva. Na Olimpijskoj akademiji završio je za trenera karatea i postao nositelj majstorskog zvanja 3. dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:44