PROZVALI I OSTOJIĆA

TISUĆE NA SPROVODU VUKOVARSKOG BRANITELJA, MEĐU NJIMA I KARAMARKO 'Netko za njegovu smrt mora odgovarati'

Stožer je prozvao Milanovića i Ostojića zbog smrti branitelja Pajičića...
 CROPIX

Smrt hrvatskog branitelja iz Vukovara Darka Pajičića, koji je preminuo u subotu u Domu za starije i nemoćne osobe od, kako je pokazao nalaz obdukcije, upale pluća, izazvala je otvaranje nove fronte Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prema premijeru Zoranu Milanoviću i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću.

Podsjetimo, Pajičić se u fokusu interesa javnosti našao u studenome 2013. kad je s prijateljem Robertom Horvatom došao pred zgradu Policijske postaje Vukovar kako bi na njoj razbio dvopismenu ploču. Prema tvrdnjama Horvata i stožeraša, Pajičića je tada policajac Saša Sabadoš fizički napao, pri čemu je ovaj pao i glavom udario o pločnik. Iz policije su, pak, ustvrdili da Sabadoš nije napao Pajičića, nego da je ovaj sam pao, među ostalim i "jer je u sebi imao 2,7 promila alkohola". Pajičić je završio u KBC-u Osijek zbog teških ozljeda glave i nagnječenja mozga. Stanje mu je u prošle dvije godine bilo loše, imao je epileptične napade, a obitelj ga je u konačnici smjestila u dom. U Stožeru tvrde da je smrt posljedica sukoba sa Sabadošem.

- Ne treba povesti hajku na Sabadoša koji je Darka gotovo na smrt osakatio. Njega treba samo procesuirati prema kaznenoj odgovornosti. A hajku treba povesti na Ranka Ostojića i Zorana Milanovića. Njihova politika, zapovijedi i propusti otjerali su mnoge u grob, pa tako i Darka. Ranko Ostojiću, jesi li ti ubojica Darka Pajičića? Zorane Milanoviću, jesi li ti ubojica Darka Pajičića? Upala pluća je posljedica svega što mu se dogodilo prije dvije godine - rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare ispred zgrade PP-a Vukovar, održanoj nakon Pajičićeva pogreba na Memorijalnom groblju. Josić je pritom poželio da "nova vlast procesuira krivce za Pajičićevu smrt".

FOTO: Bruno Konjević/Cropix

Na pogrebu je bilo nekoliko tisuća ljudi, među kojima, uz vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu koji se oženio Pajičićevom sestrom, i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji smatra da je "Pajičić žrtva posljedica jednog bezumlja politike ove Vlade i njezina nezakonitog nametanja ćirilice".

- Žalosno, ne znam što bih vam rekao. Netko za njegovu smrt mora odgovarati - rekao je Karamarko.

O zahtjevu braniteljskih udruga da se pokrene istraga za utvrđivanje odgovornosti za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajčića, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jučer poslijepodne kratko je izjavio kako "tragičnu smrt ne treba zloupotrebljavati i njome manipulirati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:18