HLADNIJE OD PROSJEKA

TEMPERATURE PADAJU I DO 20 ISPOD NULE Hrvatsku će zahvatiti drastična promjena vremena,stižu snijeg i polarne hladnoće

Nakon nekoliko iznadprosječno toplih dana za ovo doba godine, sutra slijedi promjena vremena
 Jure Mišković/Cropix

Nakon nekoliko iznadprosječno toplih dana za ovo doba godine, sutra slijedi promjena vremena koja će donijeti snijeg, mahom u gorju, ali bit će ga i u nizinama. U svakom slučaju, tjedan pred nama donosi vrlo hladno vrijeme.

Preko vikenda u Dalmaciji će puhati bura, no vjetrovito će biti i u kontinentalnom području, uz ponegdje jak, na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

- Već u ponedjeljak bura će slabjeti pa neće pojačavati osjećaj hladnoće. No, bit će hladno i bez nje! I na moru i na kopnu većinom čak i hladnije nego što je uobičajeno u drugom desetodnevlju siječnja - rekao je Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

- Najniža temperatura zraka, koja se mjeri uglavnom tijekom noći i jutra, u kontinentalnom će području biti većinom niža od minus pet Celzijevih stupnjeva, ponegdje čak i oko minus 20, pri čemu će u nekim danima biti i cjelodnevnih 'minusa'. Negativni predznak temperature zraka bilježit će se i u većini mjesta na Jadranu. Srećom, samo u noćnim i jutarnjim satima - istaknuo je Vakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:45