VREMENSKA PROGNOZA

Temperature od sredine tjedna u padu, krajem tjedna u većini Hrvatske očekuju se proljetni pljuskovi

Veće pogoršanje vremena najavljeno je tek za kraj vikenda kad će u većini Hrvatske biti kišnih oborina uz pad temperature ponegdje i do 10 Celzijeveca.
Osijek, 300710.Jaka kisa i zahladjenje stigli i u Osijek.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Iznadprosječne temperature za ovo doba godine diljem Hrvatske nastavit će se do srijede, kad se ponegdje očekuju mjestimični pljuskovi, uz blagi pad temperature na razine primjerenije početku svibnja, javlja Državni hidrometeorološki zavod .

Rekordne temperature od 30°C zabilježene ove nedjelje u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, od srijede će se lagano spustiti na dnevni maksimalac od 24°C u Zagrebu, dok će na obali temperature biti još niže.

Veće pogoršanje vremena najavljeno je tek za kraj vikenda kad će u većini Hrvatske biti kišnih oborina uz pad temperature u kontinentalnom dijelu zemlje ponegdje i do 10 Celzijeveca. Puhat će jugo.

U Zagrebu su za vikend najavljene jutarnje temperature od 11 stupnjeva, dok će se dnevni maksimalac penjati do ugodnih 21°C, uz mogućnost mjestimičnih pljuskova tijekom dana.

Najviše oborina najavljeno je u Rijeci gdje se očekuju snažni pljuskovi, dok će recimo na krajnjem jugu Hrvatske Dubrovčani tijekom cijelog ovog tjedna uživati na suncu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:15