PRVI SATI U ZAGREBU

Taksist Mate: Sanader je razgovarao na mobitel, a gospođu su naljutili novinari na Plesu

 Ronald Goršić/CROPIX

Taksist Mate Sorić, koji je Sanaderove odvezao s aerodroma do vile u Kozarčevoj, kaže da nisu mnogo komunicirali tijekom vožnje jer je bivši premijer uglavnom razgovarao na mobitel.

- Ivo Sanader me samo pitao kakvo je vrijeme u Zagrebu, a supruga Mirjana ljutito je upitala kako su mediji saznali za njihov dolazak - kaže Sorić, koji je ostao bez napojnice jer je Sanader platio točno 214 kuna, koliko je račun pokazivao.

Bez vidljivih znakova nervoze, preplanuo i s nekoliko kilograma manje, jutros se bivši premijer Ivo Sanader vratio u domovinu. Na zagrebački aerodrom Pleso sletio je zrakoplovom iz Frankfurta, točno u 11.25 sati.

Nakon dugog izbivanja, s osmijehom na licu, napokon je stigao u hrvatsku metropolu. Ni s kim nije komunicirao, a putnici na aerodromu gledali su ga s nevjericom. Nekolicina mu je oduševljeno iskazivala dobrodošlicu i pružala ruku. Unatoč oprezu i suzdržanosti, tome ipak nije mogao odoljeti. Neki su čak pohitali za njim prema izlazu kako bi se uvjerili da je to doista on. U njegovoj je pratnji bila supruga Mirjana. Raspoloženi i ležerno odjeveni, nisu se uopće obazirali na predstavnike medija koji su ih dočekali, a odbili su odgovarati na novinarska pitanja. U usporedbi sa strogo kontroliranim slijetanjima na hrvatske aerodrome za vrijeme mandata, Ivo Sanader u nedjelju je doputovao kao običan putnik.

Gurajući dvije velike crne putne torbe, supružnici Sanader su se bez zadržavanja uputili prema stajalištu taksija.

Mahnuli su znatiželjnicima i ukrcali se u Mercedes kojim ih je taksist Mate Sorić odvezao do njihova doma u Kozarčevoj ulici.

Doznajemo da se vidljivo raspoložen Sanader u zrakoplov u Frankfurtu ukrcao posljednji. Ni ondje nije ni s kim komunicirao.

Sa suprugom se smjestio na sjedala 1a i 1b u business klasi.

Tijekom cijelog leta čitao je dnevne novine, a osvježio se sokom od višnje.

Podsjetimo, bivši premijer Sanader je malo više od mjesec dana proveo u SAD-u, a navodno bi danas trebao svjedočiti pred povjerenstvom za Inu u Hrvatskom Saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:30