ČOVJEK S BROJNIM VEZAMA

TAJNO IZVJEŠĆE PN USKOKA 'Klica je bio jedan od vođa pet kriminalnih grupacija u Zagrebu'

Poznavatelji prilika na zagrebačkom asfaltu uvjereni su da ova likvidacija neće proći nekažnjeno...
 EPH

Vinko Žuljević Klica (57), umirovljeni pukovnik HVO-a i poduzetnik kojega je policija povezivala s kriminalnim miljeom, ubijen je jučer u jutarnjim satima u Glavnoj ulici u Sesvetama u zasjedi koju mu je postavilo nekoliko naoružanih i maskiranih osoba. To što je žrtva osoba koju je policija svrstavala u sam vrh organiziranoga kriminala u zemlji zapravo još više govori o bezobzirnosti napadača.

Naime, u svojim tajnim obavještajnim godišnjim izvješćima o stanju organiziranoga kriminala u državi, tzv. OCTA-i (Organised Crime Threat Assessment), hrvatski PNUSKOK Žuljevića je navodio kao prvoga čovjeka jednoga od pet grupacija koje djeluju na području hrvatske metropole, iako nikad nije bio osuđivan. S druge strane, riječ je o osobi koja je imala jake političke i poslovne veze u nizu segmenata društva - od onih na hrvatskoj estradi, do kontakata u međunarodnoj trgovini, kao i turizmu i ugostiteljstvu.

Foto: PUZ

Zbog svojih poznanstava i usluga koje je činio svojim poznanicima i prijateljima bio je jako cijenjena osoba u krugovima Hrvata iz BiH te među braniteljskom populacijom razvojačenih pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Zbog toga je čitav niz njegovih suradnika i poznanika prema Žuljeviću osjećao veliku odanost te su nakon ovog atentata svi poznavatelji prilika “na zagrebačkom asfaltu” složni da brutalna Žuljevićeva likvidacija nikako neće proći nekažnjeno od strane njegovih poslovnih suradnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:25