'MOŽDA NIJE NA NIVOU'

TAJNA SOBE 'NISKOPROFILNOG RESTORANA' U GAJEVOJ 'Prostor je intiman, ali ipak ima jedan veliki nedostatak zbog čega se cijelo društvo brzo preselilo'

 
 CROPIX

Službenici Vrhovnog i Županijskog suda, djelatnici Državnog odvjetništva, političari HDZ-a, SDP-a i Mosta samo su neki od redovitih gostiju restorana Fotić u zagrebačkoj Gajevoj ulici, koji je u vlasništvu obitelji Badrov gotovo punih šest godina.

U njemu je više puta bila i Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, a nakon što je portal Index objavio njezinu prepisku s neformalnom skupinom konzultanata, poznato je da je u tom “niskoprofilnom restoranu... koji možda nije na nivou”, kako ga je opisala u jednom od mailova, bila i početkom travnja prošle godine.

Željko Badrov, koji sa suprugom vodi restoran, jučer nije želio razgovarati na tu temu, a njegova supruga Nikica Badrov za portal 100 posto kratko je izjavila da komentiranje takvih stvari nije na njezinom nivou.

Ipak, bivši djelatnici ovog restorana tvrde da je Dalić u ovom restoranu bila više puta te da je za spomenutu večeru sa “skupinom Borg” najprije rezervirala sobu u podrumu. Do te sobe, rekli su nam sugovornici, prolazi se kroz cijeli restoran, a nakon toga se prolazi kroz smeđa vrata. Zatim se stepenicama spušta u podrum.

- Soba je baš intimna. Tu sobu može rezervirati bilo tko od gostiju. Do nje se spušta stepenicama i ako gosti tamo žele provesti vrijeme samo za sebe, zatvore se vrata. Naravno, i naručuju se hrana i piće - rekao nam je jedan bivši konobar u Fotiću.

Dodaje i kako je soba posebno uređena, baš kao i cijeli restoran, koji su sami vlasnici uređivali.

U sredini sobe je veliki stol, oko njega može stati devet odnosno deset kožnih stolica, a u samoj prostoriji su i dvije kožne fotelje s drvenim stolom.

- Cijela soba puna je antiknog namještaja. Takvu vrstu namještaja vole vlasnici - priča naš sugovornik.

No, cijeli prostor ima jedan nedostatak - vrlo slab signal za mobitel.

Upravo iz tog razloga, tvrdi naš sugovornik, Dalić i njezini gosti preselili su se na prvi kat restorana, koji se također može rezervirati.

- U toj prostoriji česta je druženja sa svojim suradnicima imao, primjerice, Božo Petrov. Petrova je bilo lako zapamtiti jer je bio u Vladi u vrijeme Tihomira Oreškovića. On je znao održavati sastanke i u podrumu. Ali dolazili su i mnogi drugi - iz DORH-a, suci Vrhovnog i Županijskog suda. Mi konobari znali smo se šaliti da je ovo najsigurniji restoran u gradu - priča naš sugovornik.

Prostor na tri etaže u Gajevoj 25 u vlasništvu je Grada Zagreba. Obitelj Badrov sklopila je ugovor o zakupu na neodređeno vrijeme 2007. godine, a riječ je o ukupnoj površini od 509 četvornih metara.

Podrum ima ukupno 192 kvadrata, a posebna prostorija znatno je manja.

Prizemlje ima oko 150 kvadrata, a slične je površine i prvi kat, no on se ne koristi u potpunosti zbog problema s prokišnjavanjem. Zakupnina je 2013. godine bila 10.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 18:36