KORUPCIJSKA AFERA

'SVILAN NIJE KONKRETNO TRAŽIO NOVAC, NEGO IZMEĐU REDAKA' Nedžad Haznadar svjedočio na suđenju Core Media

Zagreb, 111212.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Na Zupanijskom sudu na Zrinjevcu nastavljeno je sudjenje Sinisi Svilanu. Trebao je svjedociti Vladimir Selebaj Sellier no nije se pojavio.Na fotografiji: Sinisa Svilan.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Bivši vlasnik producentske kuće Centrala 1 Nedžad Haznadar posvjedočio je danas na suđenju Core Media da Siniša Svilan nikada od njega nije konkretno tražio novac za prikazivanje njegove emisije na Novoj TV, ali da se to moglo iščitati između redaka.

Haznadar je kao svjedok USKOK-a ispričao na zagrebačkom Županijskom sudu da je 2006. s Novom TV surađivao na emisiji radnog naziva "Ženske priče" ili "Istinite priče" i da je sa Svilanom, koji je tada bio direktor programa, pregovarao oko cijene i sadržaja emisije.

Jednom prilikom u hotelu Esplanade Svilan mu je rekao da "ako projekt uspije onda će biti prostora da se počaste", kazao je svjedok. Dodao je da on to nije shvatio kao nešto ozbiljno i obvezujuće.

Zaključio je da Svilan nije mogao samostalno odlučivati o uvjetima, ugovora jer nije imao pravo potpisa. Emisija je u izmijenjenom obliku dva ili tri puta prikazana na Novoj TV, ali je zbog loše gledanosti skinuta s programa, kazao je svjedok.

Na upit obrane priznao je da kao honorarni suradnik surađuje jednom tjedno s televizijom Z1 koja je u suvlasništvu Dijane Čuljak , bivše supruge vlasnika producentske kuće Core Media Vladimira Šelebaja.

Svilana se tereti da je u zamjenu za mito prikazivao emisije Core Media na Novoj TV.

Na suđenju se danas ponovno nije pojavio zaštićeni svjedok pod pseudonimom "Krešo", koji će ponovno biti pozvan na svjedočenje 8. ožujka kada bi trebala svjedočiti i supruga Siniše Svilana Silvana Mustapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38