NOVI SUKOB SDP - HDZ

Svađa u saborskom restoranu: 'Jovanović me vrijeđao i vikao: Lažeš! Star si, a lažeš!'

U saborskom restoranu nova svađa SDP-ovca i HDZ-ovca
Zagreb, 270910.Sabor, Markov trg.Sjednica Nacionalnog vijeæa za praæenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.Na slici: Zeljko Jovanovic predsjednik vijeca.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX

ZAGREB - HDZ-ov zastupnik Anton Mance i SDP-ov Željko Jovanović, kako smo doznali, žestoko su se večeras posvađali u saborskom restoranu:

- Istina je, došlo je do svađe - potvrdio nam je kasno sinoć Mance i prepričao događaj:

- Oko 18 sati otišao sam na večeru u donji saborski restoran i malo poslije mene došao je Željko Jovanović. Sjedili smo na suprotnim krajevima dvorane i onda mi je on odjednom počeo vikati: „Lažove, lažove...Star si, a lažeš! Bio sam šokiran i iznenađen njegovim riječima. To više što do tada nikada nismo ni razgovarali. Dugo sam u politici, ali tako nešto nisam doživio, kazao je Mance i dodao kako je potom zapitao Jovanovića što je to lagao.

- On je počeo spominjati KBC Rijeka i kako on nije bio šef Vijeća nego samo član i ja sam shvatio da ga je iznerviralo moje pitanje koje sam ranije tog dana postavio u Saboru, a odnosilo se na to da je Jovanović bio u Vijeću KBC-a Rijeka od 2001. do 2004. godine, a da je u tom razdoblju farmaceutska tvrtka za koju je radio povećala promet za 20 posto. Spominjao sam jučer u Saboru i natječaj za dvorane i bazene, a Jovanovića je to očito razljutilo pa me je zato i počeo vrijeđati u restoranu. U jednom trenutku mi je doviknuo i zašto ga ne prijavim DORH-u, ispričao je Mance. Kazao je i kako su tijekom sukoba u restoranu njih dvojica bili sami, te da je nakon toga došao i HNS-ovac Miljenko Dorić.

- Kad je Dorić došao, ja sam otišao. Nije mi bilo ugodno i bio sam vrlo uzbuđen. Zbog toga sam se poslije požalio i svojim kolegama, ispričao nam je HDZ-ov zastupnik.

Željko Jovanović iz SDP-a, pak, kaže kako je cijela priča pretjerana i da nije bilo sukoba.

- Anton Mance i ja samo smo kratko razgovarali. Nije bilo nikakve svađe, kazao je Jovanović.

. - U zadnje vrijeme stalno se pokušava stvoriti jedna loša, svađalačka atmosfera. No, nije točno da je bilo ikakvog sukoba. Pa, ne može se svaki razgovor smatrati svađom, rekao je Jovanović i dodao kako zadnjih dana čak ni ne sudjeluje u raspravama upravo zato da bi se izbjegle nepotrebne napetosti koje nikome ne koriste.

Inače, zadnjih dana sukobi između HDZ-a i SDP-a sve su učestaliji, a vladajućoj stranci najomiljenija je meta upravo Jovanović i to posebno od trenutka kad je prije nekoliko mjeseci izjavio kako je „vrh HDZ-a kriminalna organizacija“. U HDZ-u su zbog Jovanovića čak nekoliko puta sazivali i tiskovne konferencije. *

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:03