ŠEF HDZ-a

SUZA U KARAMARKOVOM OKU 'Jurišat ćemo za Hrvatsku baš kao što smo jurišali i 90-ih godina'

Obećao je izvući Hrvatsku iz krize, a pohvalio se i podrškom koju je dobio iz inozemstva
Zagreb, 230414.Hotel Westin.HDZ je organizirao skup pod nazivom "Investicijski potencijali Hrvatske" na kojem se zeli dati odgovore kako poboljsati investicijsku klimu, prezentirati strateske projekte te kako ih financirati.Na fotografiji: Martin Pastuovic, Tomislav Karamarko.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je na današnjoj konferenciji "Investicijski potencijali Hrvatske" da HDZ ima projekte, programe, ljude i suradnike za izvući zemlju iz teške gospodarske krize.

"Mi smo danas pokazali da imao program, projekte i ljude i prijatelje i suradnike iz Izraela, Poljske i Njemačke. Učit ćemo iz njihovih pozitivnih primjera", poručio je Karamarko na kraju višesatne konferencije koju su organizirali Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i njemačka zaklada Hans Seidel Stiftung.

Ponovio je da HDZ ima gospodarski program na kojem radi više od godinu i pol dana te da je stranka predana ideji da svakom pojedincu treba osigurati kvalitetan život. "Onako kako smo jurišali devedesetih godina braneći svoju slobodu i domovinu, danas ćemo jurišati za interes svakog pojedinca, borit ćemo se za svako radno mjesto, za svakog mladog čovjeka koji želi napustiti Hrvatsku te da što više ljudi vratimo u našu krasnu zemlju", naglasio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a naglasio je da je njegova stranka, kao i hrvatski građani, svjesna dubine krize, ali i činjenice da "oni na vlasti" nemaju rješenja za riješiti krizu, već je samo multipliciraju.

TOMISLAV KARAMARKO OTKRIO SVOJ PLAN ZA SPAS HRVATSKE 'Tuđman nije stvarao državu da bismo sad bili gladni'

Odbacio je i medijske pokušaje da u krivnji za teške gospodarske prilike izjednače oporbu i vlast.

Optužio je Vladu da u najstrožoj tajnosti drži projekcije razvoja Hrvatske do 2020. temelj kojih bi Hrvatska trebala dobiti 8,1 milijardu eura. "To nitko ne zna i to nije stavljeno na javnu raspravu pa mi danas možda pričamo o nečemu što su se možda i oni sjetili, iako sumnjam", kazao je.

Predsjednik HDZ-a odbacio je i vladine prozivke da njegova stranka nudi stare projekte. "Kako stari, projekti su uvijek novi dok se ne realiziraju i ne počnu davati rezultate", rekao je Karamarko.

Domagoj Ivan MIlošević zaključke konferencije sažeo je u pet točaka - rast je moguć i u uvjetima fiskalne konsolidacije, ali su reforme jedan od pokretača rasta. Poručio je da se reformi ne treba bojati, jer one nisu sinonim za otpuštanje već donose korist većini građana i poduzetnika. Pozitivna investicijska klima stvara se ne samo zakonskim okvirom, već i pozitivnom klimom za investitore te pojednostavljenjem procedura, dodao je.

Milošević apostrofira da Hrvatska mora iskoristiti svoj geostrateški položaj i doista postati vrata Europe, da maksimalno treba iskoristiti strukturne fondove EU te povezati poljoprivredu i turizam i slično.

Privatni sektor označio je generatorom rasta, poručujući kako je država tu da stvori prijateljsko okružje. HDZ je ta politička snaga koja ima volje, snage i ljude koji će to ostvariti, zaključio je Milošević.

Na konferenciji su bili gosti iz više zemalja, a skup je posjetila i članica građanske udruge U ime obitelji Željka Markić.

Inače, na početku konferencije, Karamarku su prilikom intonacije himne zasuzile oči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:31