ZBOG EKSTREMNIH UVJETA

Sutra nema nastave u pet područnih škola Zagrebačke županije

Zagreb, 081212.Dubrava.Obilan snijeg zapadao je u Zagrebu preko noci.Otezan promet i zastoj tramvaja obiljezilo je ovo jutro popraceno zimskim nevoljama i radostima.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zbog nepovoljnih vremenskih prilika sutra se neće održati nastava u nekoliko osnovnih škola na području Zagrebačke županije, priopćeno je nakon danas održane sjednice Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, a građani su pozvani na oprez i pridržavanje uputa o sigurnijem kretanju i čišćenju snijega.

Nastava se sutra neće održati u OŠ Kardinala Alojzija Stepinca iz Krašića, OŠ Klinča Sela, OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice, OŠ Dragutina Domjanića iz Sv. Ivana Zeline te OŠ Sveta Nedjelja, kazao je član Stožera i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin. Podsjetio je da odluku o obustavi nastave na jedan dana mogu donijeti ravnatelji škola, ali su o tome dužni obavijestiti Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji.

Načelnik Stožera Rudolf Vujević, koji je ujedno i zamjenik župana Zagrebačke županije, izvijestio je kako zimska služba Županijskih cesta Zagrebačke županije održava prohodnost na svim prometnicama iz područja svoje nadležnosti te pozvao nadležne zimske službe gradova i općina na području županije da održavaju prohodnim ceste koje su njihovoj nadležnosti.

S obzirom na vremenske uvjete kao i meteorološku prognozu koja predviđa nastavak snježnih oborina iz Stožera apeliraju na vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme, a građani su pozvani da se pridržavaju uputa o redovitom i pravovremenom održavanja pločnika ispred, te pristupnih putova do svojih objekata, da temeljito očiste snijeg i led sa svojih vozila prije uključivanja u promet, uz obvezno korištenje zimske opreme na vozilu, te da koriste obuću s gumenim hrapavim đonom kako bi smanjili opasnost od klizanja i pada na poledici ili snijegu.

Snijeg ili led koji može pasti s krovova svojih objekata građani su dužni ukloniti sami ili angažiranjem stručnih službi, ističe se u priopćenju te upozorava da se neizolirani električni vodiči ne smiju otresati niti čistiti zbog smrtne opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 05:34