PEDALIRANJE U BUDUĆNOST

SUSTAV JAVNIH BICIKALA STIŽE U KARLOVAC Grad na četiri rijeke ulazi u ugledno društvo ekološki osviještenih gradova

Nextbike sustav javnih bicikala ovog ljeta doživljava procvat i uspješno se širi na nove gradove u Hrvatskoj. Ulaganjima u održivi razvoj i pilot projektom uvođenja sustava javnih bicikala Grad Karlovac pristupit će uglednom društvu 100 ekološki osviještenih nextbike gradova u svijetu!

Svečano puštanje u rad pilot projekta sustava javnih bicikala u Karlovcu, kao cjenovno najpovoljnijeg i najzelenijeg oblika javnog gradskog prijevoza, održat će se u četvrtak s početkom u 9 sati ujutro. Projekti poput ovoga u potpunosti su u skladu s direktivama Europske unije, a također i sa vizijom i planovima Gradske uprave vezanima uz održivi razvoj.

Prije samog kretanja s uslugom održat će se i konferencija za medije na kojoj će prisustvovati predstavnici Grada Karlovca i Turističke zajednice Grada Karlovca te predstavnici tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o. koja će upravljati sustavom javnih bicikala u Karlovcu.

Okupljenima će se u kratkim crtama predstaviti sustav javnih bicikala, način na koji se on koristi Program će završiti kratkom probnom vožnjom do Foginovog kupališta i nazad do „Žabe“.

Nextbike je jedan od tri vodeća sustava javnih bicikala u svijetu te je prisutan u gotovo 100 svjetskih gradova.

Predstavlja ekološki održiv sustav javnog prijevoza koji donosi velike uštede za sve korisnike, smanjuje prometne gužve i probleme s parkiranjem, doprinosi zaštiti okoliša te podiže imidž svakog grada.

Nextbike stanice od 6. kolovoza bit će dostupne na 3 karlovačke lokacije koje je Grad Karlovac definirao u dogovoru s pružateljem usluge. Moguće je i naknadno premještanje stanica na druge lokacije za koje građani pokažu interes.

Bicikli će biti dostupni 24 sata, 7 dana u tjednu, podršku korisnicima će pružati pozivni centar svaki dan tijekom trajanja pilot projekta.

Primjer postaje sustava javnih bicikala kakve su postavljene u Zagrebu, Gospiću i Šibeniku

- Misija nam je osigurati svakom našem korisniku brz, praktičan, zdrav, siguran i cjenovno povoljan način prijevoza, koji se odvija pod sloganom:"Sjedni i vozi!". Aktivno sudjelovati u razvitku biciklističke kulture u Hrvatskoj i poticati ljude da koriste bicikl u svakodnevne svrhe čime doprinose vlastitom zdravlju i dobrobiti svih građana i gostiju Grada Zagreba, Šibenika, Gospića i, naravno, Karlovca - kazao je Krešimir Dvorski iz Nextbikea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 15:56