PRVI SLUŽBENI SASTANAK

Susret Josipovića i Tadića na inauguraciji 18. veljače?

Josipović smatra kako bi se brojna pitanja koja su se pojavila podizanjem hrvatske tužbe, a potom i srpske protutužbe, mogla riješiti dogovorom dviju zemalja
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Prvi gost novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića mogao bi biti upravo njegov srpski kolega, Boris Tadić. Naime, u Predsjedništvu Srbije za portal 'Blic' izjavili su da bi se predsjednici Hrvatske i Srbije mogli susresti na inauguraciji Ive Josipovića, 18. veljače.

Podsjetimo, Josipović i ranije najavio skorašnji susret s Tadićem ističući kako su hrvatsko-srpski odnosi jedan od njegovih strateških prioriteta. Također, ponovio je mogućnost povlačenja tužbe što je Hrvatska vodi protiv Srbije na Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

Treći hrvatski predsjednik smatra kako bi se brojna pitanja koja su se pojavila podizanjem hrvatske tužbe, a potom i srpske protutužbe, mogla riješiti dogovorom dviju zemalja te da takva tema nije 'tabu' već nešto o čemu se treba raspraviti.

Josipović je objasnio i kako Hrvati imaju vrlo nerealna očekivanja od tužbe protiv Srbije.

- Kad imate nerealna očekivanja, nakon neuspjeha i razočaranja su velika. Ne želim biti predsjednik koji stvara iluzije i govori ono što narod ili netko drugi želi čuti - zaključio je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:50