SMRT U HOTO VILAMA

Susjed: ‘Kada sam vidio policijska vozila i upaljene svijeće, odmah sam znao o kome se radi...‘

Stupili smo u kontakt sa susjedom koji tvrdi da je muškarac iz bolnice pobjegao nakon čitanja vijesti o koronavirusu na internetu
Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević
 Goran Mehkek/Cropix

Muškarac u dobi od 53 godine pronađen je mrtav u utorak poslijepodne nakon što je dan ranije zaprimljen u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu zbog zaraze koronavirusom. Iz bolnice je pobjegao na krajnje dramatičan način, otspojio se sa kisika na koji je priključen te iz vene izvadio kanilu nakon čega je pobjegao kroz balkon i osobnim se vozilom udaljio iz kruga takozvane "Zarazne".

Odmah je alarmirana bolnica koja ga je drugog dana u teškom stranu pronašla u majčinom stanu u Strmcu, u naselju Hoto villa između Samobora i Svete Nedelje. Unatoč 35-minutnoj reanimaciji nije mu bilo spasa.

Jutarni list stupio je u kontakt sa jednim od susjeda koji nam je, pod uvjetom da ostane anoniman, ispričao kako je muškarac pobjegao iz bolnice u strahu za vlastiti život.

- Proteklih tjedana čitao je vijesti sa portala, naročito bosanske medije, gdje je doznao da svatko tko bude spojen na respirator izgubi bitku za život. Kada su mu liječnici rekli da će ga morati spojiti na respirator, izgubio je razum i odlučio pobjeći. Došao sam kući navečer, nešto iza 20 sati i ugledao policijska vozila pred njkegovim stanom. Ispred su bile upaljene svijeće. Odmah sam znao da se radi o njemu, ali nije mi bilo jasno što se dogodilo - kazao nam je susjed (podaci poznati redakciji).

Kaže kako se radilo o muškarcu koji nije imao nikakvih psihičkih poremećaja te je bio aktivan sportaš i ljubazan susjed, pa je i sam u šoku zbog svega što se dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:48