KRAJ AGONIJE

SUPRUGA VELJKA MARIĆA 'Djeca su presretna, ali najmlađi je pitao: 'Zašto tata ne dolazi kući?'

Zagreb, 020812.Marijana Maric, supruga Veljka Marica, hrvatskog branitelja osudjenog i zatvorenog u Beogradu za ratne zlocine.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

Supruga Veljka Marića jutros se čula sa suprugom, ali nije ni slutila da će večeras nakon pet godina ponovno biti u Hrvatskoj.

Ratni veteran je u utorak popodne predan hrvatskoj policiji, nakon što je o njegovu izručenju hrvatskom pravosuđu odlučio Žalbeni sud u Beogradu.

- Presretna sam, javili su mi iz ministarstva pravosuđa da je Veljko prešao u Hrvatsku. Tek sam tad doznala za izručenje - rekla je ekskluzivno za RTL supruga Veljka Marića, Marijana Marić.

- Čula sam se ujutro s njime, ali nije bio toliko optimističa. Djeca su presretna, no najmlađi je pitao: 'Zašto tata ne dolazi kući?', što je djetetu teško za objasniti, no mi smo sretni što je uopće u Hrvatskoj", rekla je Marijana te istaknula kako će već sutra otići mužu u posjet s djecom.

- Meni je najbitnije da je on u Hrvatskoj, a sad, ako mora biti u zatvoru, Bože moj", rekla je supruga Veljka Marića.

Dodala je i kako je zadnji put kad ga je posjetila njen suprug bio u zaista lošem zdravstvenom stanju te nije imao adekvatnu liječničku skrb.

- Bila sam razočarana hrvatskim pravosuđem, međutim ja se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome što smo danas dočekali", rekla je za RTL .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:39